Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τον εφιάλτη μπροστά της είδε ηλικιωμένη - Δείτε τι συνέβη

Τρομακτική εμπειρία

14 Νοεμβρίου 2021 14:23
Τον εφιάλτη μπροστά της είδε ηλικιωμένη - Δείτε τι συνέβη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί του Σαββάτου, 13 Νοεμβρίου, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα στη Καβάλα και προφασιζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σε τροχαίο, ζήτησε χρήματα για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.


Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει 9.000 ευρώ που είχε στο σπίτι σε άγνωστη συνεργό του, η οποία μετέβη έξω από την οικία της γυναίκας, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση ενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

SMS-Απάτη: Έτσι έκλεψαν 8 χιλιάδες ευρώ από λογαριασμό - "Καμπανάκι" της ΕΛ.ΑΣ

Την προσοχή των πολιτών ζητάει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για SMS - απάτη, του οποίου θύμα έπεσε ανυποψίαστος πολίτης στην Χαλκιδική, σε συνέχεια παρόμοιων περιστατικών που έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν.

Άγνωστοι εξαπατούν μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων σε κινητά, πληροφορώντας τους πολίτες ότι δήθεν έχει αφαιρεθεί χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό τους, καλώντας τους να πατήσουν σύνδεσμο για να δουν περισσότερα.

απατη-μηνυμα-χρηματα

"Αγαπητέ πελάτη, ο λογαριασμός σας έχει χρεωθεί, Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ποσό που αφαιρέθηκε στον λογαριασμό σας", γράφει το εν λόγω μήνυμα. Έτσι, κατάφεραν να αρπάξουν από ένα άτομο στη Χαλκιδική, 8.128 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Ελληνική Αστυνομία μέσα από ανάρτησή της προειδοποιεί πως οι τράπεζες ποτέ δεν ζητάνε κωδικούς με email ή SMS.

σκρινσοτ-απατη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share