Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ στα Χανιά: Έκλεβε την εκκλησία και παρενοχλούσε ανήλικες

Είχε κρύψει εκκλησιαστικά σκεύη σε οικοδομή

13 Νοεμβρίου 2021 13:15
Σοκ στα Χανιά: Έκλεβε την εκκλησία και παρενοχλούσε ανήλικες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλη μια υπόθεση ήρθε να ταραξει τη κοινωνία των Χανίων με άνδρα μαροκινής καταγωγής που φαίνεται να έκλεβε ιερά σκεύη της εκκλησίας και τα έκρυβε σε οικοδομή της περιοχής της Κισσάμου.

Συγκεκριμένα, ένα πολύτιμο Άγιο Δισκοπότηρο που είχε κλαπεί στις 2 Οκτωβρίου από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κίσσαμο Χανίων, βρέθηκε τυχαία πεταμένο σε μια οικοδομή της περιοχής όπου το είχε κρύψει πρόχειρα ο Μαροκινός! Μια ημέρα πριν, είχε συλληφθεί για παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος!

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τσάντα με 315.000 ευρώ από ρακοσυλλέκτη

Οι εργάτες που δούλευαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην ανεγειρόμενη οικοδομή, αντίκρισαν έκπληκτοι το χρυσό δισκοπότηρο και ένα ακόμη εκκλησιαστικό σκεύος και κατάλαβαν ότι ήταν προϊόντα κλοπής. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν άνδρες του τοπικού τμήματος και της Εγκληματολογικής υπηρεσίας.

κλοπή-1


Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν πάνω στα ιερά σκεύη, εξακριβώθηκε ότι τα είχε κλέψει ο 40χρονος Μαροκινός που είχε εντοπιστεί από τον ίδιο τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου, Χρήστο Χατζή, ο οποίος τον παρακολούθησε επί δέκα λεπτά να κάνει ανήθικες προτάσεις σε δυο ανήλικες και να τις πιέζει να του δώσουν τα τηλέφωνά τους.

Μάλιστα, κατά τη σωματική έρευνα που είχε γίνει στον αλλοδαπό, είχαν βρεθεί πάνω του δύο κινητά που είχε κλέψει μέσα από ένα σπίτι την ώρα που ο ιδιοκτήτης του κοιμόταν! Έτσι, ο 40χρονος συνελήφθη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων του άσκησε δίωξη και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο, τόσο για την κλοπή όσο και για την παρενόχληση. Ωστόσο, το δικαστήριο είχε δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος και την επόμενη ημέρα εισέβαλε στην εκκλησία. Μετά την εξιχνίαση της κλοπής, ο ιερόσυλος συνελήφθη πάλι και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου για να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share