Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Εστίες υπερμετάδοσης: Αυτά είναι τα 3 μέρη που κολλάνε οι περισσότεροι κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δώστε βάση!

12 Νοεμβρίου 2021 13:48
Εστίες υπερμετάδοσης: Αυτά είναι τα 3 μέρη που κολλάνε οι περισσότεροι κορωνοϊό στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει «καρφωθεί» πάνω από 7.000. Υπάρχουν μέρη που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης και οι πολίτες μολύνονται πιο εύκολα; Ποια είναι αυτά;

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι στις απλές κλίνες «πάνω από το 75% είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, είχαν εμβολιαστεί Φεβρουάριο-Μάρτιο και έχουν πιο ανίσχυρο το ανοσοποιητικό τους σύστημα».

«Υπάρχουν άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία με πολλά προβλήματα, που το εμβόλιο είναι λογικό να μην είναι 100% αποτελεσματικό. Στις ΜΕΘ είναι κάτω από 10% το ποσοστό των εμβολιασμένων. Το εμβόλιο κάνει τεράστια διαφορά. Οι εμβολιασμένοι που μπαίνουν στις ΜΕΘ, είναι άνθρωποι με πάρα πολλά προβλήματα» τόνισε η κυρία Γκάγκα.

Εστίες υπερμετάδοσης: Αυτά είναι τα 3 μέρη που κολλάνε οι περισσότεροι κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του διαστήματος για τη χορήγηση της τρίτης δόσης, τόνισε πως αυτήν τη στιγμή είναι στους 5,5 μήνες. «Η Επιτροπή θα εξετάσει την πιθανότητα να είναι μικρότερο το διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης. Ήδη είναι μικρότερο για τους ανοσοκατασταλμένους και όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε: «Το εμβόλιο είναι το καλύτερο μέσο που έχουμε για να προλάβουμε μία πανδημία. Είναι τεράστιο το ποσοστό της ασφάλειας που δίνει».

Όσον αφορά τις μολύνσεις από κορωνοϊό, σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα γίνονται κατά κύριο λόγο «από ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα σε ένα πάρτι, σε ένα τραπέζι, σε ένα γάμο».

«Η Επιτροπή παρακολουθεί καθημερινά όλα τα δεδομένα, σε όλον τον κόσμο, τις εστίες μόλυνσης. Ρωτάνε τους ανθρώπους που μπαίνουν στα νοσοκομεία πού κόλλησαν και οι περισσότερες μολύνσεις είναι από ανθρώπινες επαφές χωρίς μέτρα, σε ένα πάρτι, σε ένα τραπέζι, σε ένα γάμο. Όχι στο μετρό ή στα ψώνια», τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share