Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στην εκκίνηση του Μαραθωνίου πατέρας με κόρη που έχει σύνδρομο Down!

Η συμβολική και όμορφη κίνηση του έμπειρου δρομέα

12 Νοεμβρίου 2021 13:51
Στην εκκίνηση του Μαραθωνίου πατέρας με κόρη που έχει σύνδρομο Down!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη γραμμή εκκίνησης του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης δε θα σταθεί μόνος του, αλλά θα έχει στο πλάι του και την μικρή Αγγελική, την κόρη του που έχει σύνδρομο Down

Ο Μαραθώνιος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην κλασσική του διαδρομή και σας θυμίζουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πως θα επηρεαστούν οι μετακινήσεις σας στο κέντρο της Αθήνας.

Για τον κ. Σκουλαρίκη ο φετινός αγώνας πέρα από αθλητικός έχει και έναν σπουδαίο συμβολικό χαρακτήρα, με τον έμπειρο δρομέα να πρόκειται να τρέξει μαζί με την κόρη του, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, όχι μόνο στις οικογένειες όπου έχουν στη ζωή τους ένα παιδί με το συγκεκριμένο σύνδρομο, αλλά κυρίως στην κοινωνία, που μοιάζει ακόμη να μην είναι έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της σε παιδιά με ανάλογες ιδιαιτερότητες.

μαραθωνιοσ-κορη-νταουν

"Ο πρώτος χρόνος ήταν δύσκολος μέσα μου. Αφού ξέφυγα από αυτό το συναίσθημα ξεκίνησα να κάνω πολλά πράγματα με το παιδί και για το παιδί μου. Ένα παιδί που έχει υψηλή αντίληψη, που αποτελεί μέλος σχολικής κοινότητας και την καλύτερη συντροφιά μου στις καθημερινές μου προπονήσεις.

Είναι σημαντικό η κοινωνία να γίνει πιο ανοιχτή με αυτούς τους ανθρώπους, να τους αγκαλιάσει να τους αγαπήσει, να πάψει να τους βλέπει με καχυποψία. Και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους γονείς. Δεν πρέπει να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι μακριά από την κοινωνία πρέπει να αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας", επεσήμανε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και συμπλήρωσε:

"Πριν από ένα χρόνο είχα προετοιμαστεί για να τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, το οποίο τελικά ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας. Τελικά αποφάσισα να συμμετάσχω στον Virtual μαραθώνιο μαζί με την Αγγελική. Καταφέραμε και βγάλαμε όλα τα χιλιόμετρα με την οικογένεια και τους φίλους μας να μας στηρίζουν στη διάρκεια του αγώνα.

Από τότε όταν βγαίνω έξω έχω μαζί και την Αγγελική. Έχει πλέον εξοικειωθεί με την διαδικασία και αντέχει να μένει για ώρα στο καρότσι. Ελπίζω πως την Κυριακή θα πάνε όλα καλά και θα καταφέρουμε να φτάσουμε στον τερματισμό.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ο καιρός", είπε ο Σκουλαρίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της κίνησης: "Δεν είναι όλες οι στιγμές εύκολες με ένα παιδί με σύνδρομο down, όπως δεν είναι με οποιοδήποτε παιδί. Πριν από ένα χρόνο αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε τη δική μας ιστορία, ώστε να δώσουμε δύναμη και σε άλλους γονείς.

Το ίδιο μήνυμα στέλνουμε και φέτος. Είμαστε χαρούμενοι που η Αγγελική μας έχει γίνει αποδεκτή από τους συμμαθητές της στο νηπιαγωγείο. Δεν ήταν εύκολο, όμως, η Αγγελική είναι ένα παιδί που ακολουθεί το πρόγραμμα του σχολείου της. Το σημαντικό για εμάς είναι πως παίρνει πολύ αγάπη από τους συμμαθητές της.

δρομεασ-μαραθωνιοσ-σκουλαρικησ

Για άλλη μια φορά θα τρέξουμε με στόχο να στείλουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους τους μπαμπάδες και τις μαμάδες εκεί έξω που κάνουν τον δικό τους αγώνα καθημερινά και προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Σημασία έχει να εμψυχώσουμε όλους αυτούς τους γενναίους γονείς που υπομονετικά γίνονται και οι ίδιοι κάθε μέρα πιο δυνατοί για να σπρώξουν τα παιδιά τους όσο πιο μακριά χρειαστεί.

Γιατί μια προσπάθεια είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε “κανονικοί” και να συμμετέχουμε παντού, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να γίνουμε “καταπληκτικοί”, αρκεί να είμαστε εκεί έξω και να προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε, έχοντας την κατανόηση και συμπαράσταση από τους άλλους. Έτσι εμείς την Κυριακή θα βάλουμε δύναμη και υπομονή.

Είμαστε έτοιμοι και οι δυο, σωματικά και ψυχολογικά για αυτή τη μεγάλη “αυθεντική” βόλτα, με τη ευχή απλά να μη βρέξει, καθώς σε αυτή την περίπτωση πιθανόν να πρέπει να σταματήσουμε ή να μην ξεκινήσουμε καν για να προφυλαχτεί η Αγγελική", τόνισε ο κ. Σκουλαρίκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share