Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

Χαμός!

12 Νοεμβρίου 2021 13:38
Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων τις τελευταίες ώρες είναι ποια είναι η «κόκκινη γραμμή» για το πέρασμα στην επόμενη φάση των πραγματικά σκληρών μέτρων. Για τους επιστήμονες, η απάντηση είναι σαφής και συναρτάται αποκλειστικά με το όριο των αντοχών του ΕΣΥ.

«Από τη στιγμή που ο αριθμός των διασωληνωμένων αγγίξει τους 600, σημαίνει ότι χωρίς μέτρα, τα κύματα του μεταλλαγμένου ιού θα απειλήσουν άμεσα και σοβαρότητα τη σταθερότητα του Συστήματος.

Οι ίδιες πηγές εκφράζουν ανοιχτούς φόβους ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και πριν τα τέλη του μήνα και περιγράφουν με τρόπο δραματικό την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. «Είμαστε σε πραγματικό πόλεμο», λένε.

Δεν επιβεβαιώνουν, πάντως, ότι τους έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να εκπονήσουν κάποιο έκτακτο σχέδιο, αν η κατάσταση επιδεινωθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κλείδωσε: Πότε ανακοινώνεται το lockdown μετά τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

Επιβεβαιώνουν, όμως, ότι έχουν καταθέσει στο κυβερνητικό επιτελείο μία σειρά από μέτρα που θα πρέπει να υλοποιούνται κλιμακωτά και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Το Plan B εμπλουτίζεται ταχύτατα με πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα έρθουν στο τραπέζι, υπό προϋποθέσεις. Ο κορμός του, όπως επιβεβαιώνουν ενημερωμένα κυβερνητικά στελέχη συνιστά ένα ιδιότυπο αλλά ουσιαστικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, το οποίο θα έχει και κοινωνικό αλλά και οικονομικό κόστος, αφού σίγουρα θα αυξηθεί ο αριθμός των rapid test που θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τουλάχιστον τρία. Υπάρχει, δε, σκέψη στο τραπέζι να αυξηθεί ο αριθμός στα επτά, ένα δηλαδή για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Επίσης, εξετάζεται η πιθανότητα να απαιτείται rapid test και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, ενώ έχει αποκλειστεί η ακραία πρόταση που ακούστηκε να τους απαγορευτεί εντελώς η φυσική παρουσία και να μπορούν να κάνουν τις προμήθειές τους μόνον ηλεκτρονικά, όπως και η πρόταση για απαγόρευση της φυσικής παρουσίας στα φαρμακεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share