Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν self test

Τραγικό!

12 Νοεμβρίου 2021 09:25
Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη μια απίστευτη περίπτωση αρνητών που ανάγκαζαν τα παιδιά τους να μην πάνε στο σχολείο γιατί δεν ήθελαν τα self test, με αποτέλεσμα να χάσουν τη χρονιά, αποκάλυψε καθηγητής Λυκείου από τη Δράμα.

Όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Φωτακίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τρεις μαθητές έχασαν την περσινή χρονιά εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να συμμορφωθούν με τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Δύο από αυτούς, που είναι αδέλφια, δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης. «Ο ένας γονιός», εξήγησε ο κ. Φωτακίδης, «ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self test είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία».

Μαθητές έμειναν στην ίδια τάξη γιατί οι γονείς τους δεν ήθελαν να κάνουν self test

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο, δεν έκαναν self test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή, γίνεται γνωστό γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο, τα δύο τα αδέλφια…».

«Μιλήσαμε σα σχολείο κάποια στιγμή με το μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο» σημείωσε ο καθηγητής. Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση. Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share