Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαλάνδρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο οφθαλμίατρος μετά την ενέδρα θανάτου - Είχε γεμίσει όπλα... και ταρώ η 49χρονη

Ανατριχιαστικό το χρονικό της απόπειρας δολοφονίας

12 Νοεμβρίου 2021 08:24
Χαλάνδρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο οφθαλμίατρος μετά την ενέδρα θανάτου - Είχε γεμίσει όπλα... και ταρώ η 49χρονη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο οφθαλμίατρος, που δέχθηκε την επίθεση με πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι, με τον ίδιο να παλεύει για να μείνει στη ζωή, ύστερα από ένα χειρουργείο που διήρκεσε οκτώ ώρες, ώστε να του αφαιρεθούν τέσσερις σφαίρες, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τη 49χρονη.

Ο άνδρας φέρει τραύματα στην κοιλιακή και στη θωρακική χώρα. Συγκεκριμένα, στην κοιλιακή χώρα έχει τραυματιστεί το λεπτό έντερο, ενώ φέρει τραύμα και στην ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα να τον χειρουργούν ταυτόχρονα θωρακοχειρουργοί και ουρολόγοι.

Η επίθεση της 49χρονης στον οφθαλμίατρο έγινε μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης της για την επιμέλεια της οποίας όπως φαίνεται υπήρχε οξύτατη δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια. Την επιμέλεια την είχε κερδίσει ο γιατρός, ενώ η εικαστικός φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στον γιατρό και την σύζυγό του την οποία μάλιστα φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει η 49χρονη. Ενδεικτικά της εμμονής που φαίνεται να είχε αποκτήσει η εικαστικός είναι οι παραληρηματικές αναρτήσεις της στα social media.

Μέχρι αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας βορειανατολικής Αττικής, εξέταζαν την 49χρονη, που συνελήφθη για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο», «νόμο περί όπλων», «απόπειρα αρπαγής ανηλίκου» και «ενδοοικογενειακής βία».

Ή ίδια ήταν σε σύγχυση, αλλά φέρεται να υποστήριξε πως το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο δεν το είχε φέρει μαζί της, αλλά δέχτηκε επίθεση από τον 68χρονο ο οποίος κρατούσε το περίστροφο και αφού κατάφερε να τον αφοπλίσει, τον πυροβόλησε.

Η 12χρονη κόρη της, παράλληλα, φέρεται να υποστήριξε πως το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε τον οφθαλμίατρο δεν το είχε φέρει μαζί της, αλλά δέχτηκε επίθεση από τον 68χρονο ο οποίος κρατούσε το περίστροφο και αφού κατάφερε να τον αφοπλίσει, τον πυροβόλησε.

Το χρονικό του περιστατικού

Όσον αφορά το χρονικό των πυροβολισμών, η 49χρονη έστησε καρτέρι στον 68χρονο λίγο μετά τις 14:00 της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο, όπου είχε πάει για να πάρει το παιδί. Η εικαστικός τον πλησίασε, έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε στην κοιλιά, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους, δίπλα σε δημοτικό σχολείο.

Άμεσα, η αστυνομία κλήθηκε από τους γείτονες και η 49χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ασφάλεια Χαλανδρίου, ενώ ο οφθαλμίατρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η 49χρονη είναι πρώην μοντέλο και εικαστικός με καταγωγή από την Αλβανία, ενώ με τον 68χρονο είχε ξεσπάσει έντονη αντιδικία από την στιγμή που ο γιατρός πήρε την επιμέλεια του 12χρονου κοριτσιού τους, το οποίο είχαν αποκτήσει εκτός γάμου.

Η δράστις ανέφερε: «Ο βιολογικός πατέρας της ανήλικης κόρης μου, την έχει απαγάγει από το 2016 μαζί με το κτήνος σύζυγο του. Το 2008 με βίασε ενώ ήταν και παραμένει παντρεμένος και ήμουν παντρεμένη. Στόχος ήταν να αποκτήσει πρόσβαση στην δική μου περιουσία το κτήνος αυτό μαζί με την σύζυγο του ήτανε για αυτούς το παν». Η 49χρονη αρκετές φόρες δημοσίευε στα social media τις συνομιλίες με τον πρώην σύντροφό της.

«Να ευχαριστείς το Θεό που το παιδί είναι σε μένα και ζει μια φυσιολογική και ήρεμη ζωή γιατί αν ήταν μαζί σου ,στην κατάστασή που είσαι, ούτε να το σκεφτώ δεν τολμάω», φέρεται πως είπε ο γιατρός, σύμφωνα με το Mega.

«Πως είμαι; Όταν ζούσε μαζί μου 7 χρόνια και χρειάστηκε να παλεύω, να την έσωζα από απόπειρες αρπαγής που τελικά δεν τα κατάφερα, πως ήτανε το παιδί μου;», φέρεται να ανταπάντησε η δράστις.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος, τον εκβίαζε και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Η γυναίκα κρατείται από την Ασφάλεια, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πάρουν πληροφορίες για τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Η επίθεση στη σύζυγο του γιατρού και η νοσηλεία σε ψυχιατρείο

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημιότητας για τη γυναίκα που τον πυροβόλησε έξω από το σπίτι του.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος του 68χρονου άνδρα, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, ανέφερε πως «ο κ. Νέος είναι οφθαλμίατρος, είναι παντρεμένος, έχει δύο κόρες με μία Αγγλίδα και είχε μια εξωσυζυγική περιπέτεια με την Κλοντιάνα Τσέλο».

«Από αυτή τη σχέση γεννήθηκε ένα παιδί. Τον είχε εξαπατήσει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά και τελικά έμεινε έγκυος και κράτησε το παιδί και έκτοτε άρχισε να τον εκβιάζει. Του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Αθήνας με ποινή φυλάκισης για εκβίαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κάποια στιγμή ο κ. Νέος είδε και αποείδε και κάναμε αγωγή για να πάρουμε την επιμέλεια του παιδιού, το οποίο είχε αναγνωρίσει», προσέθεσε ο δικηγόρος του οφθαλμίατρου.

Ο κ. Αλεξανδράκης συμπλήρωσε πως μετά από σκληρή αντιδικία, ο γιατρός κατόρθωσε να κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού:

«Έκτοτε άρχισε ένας γολγοθάς, πήγαινε στο "Υγεία", του έκανε φασαρίες, τρομερές φασαρίες που τον διώξανε από το ¨"Υγεία¨". Ήταν μια περίεργη προσωπικότητα, δεν έκανε μόνο στον κ. Νέο φασαρίες, ακόμα και στους δικηγόρους που χρησιμοποιούσε. Τους πήγαινε στον δικηγορικό σύλλογο, τους απειλούσε».

«Ήταν μια σχιζοειδής προσωπικότητα. Τελευταία είχε νοσηλευτεί σε κάποιο ψυχιατρείο», υπογράμμισε ο κ. Αλεξανδράκης.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι η δράστρια της σημερινής επίθεσης είχε επιτεθεί παλιότερα και στη σύζυγο του γιατρού.

«Την έσωσαν από τα χέρια της οι περίοικοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μαρτυρία γειτόνισσας που την «καίει»

Όπως αποκαλύπτει γειτόνισσα και οικογενειακή φίλη, ο γιατρός ήταν βιολογικός - και όχι θετός - πατέρας του παιδιού που είχε αποκτήσει με την αλβανικής καταγωγής δράστρια και είχε αναλάβει την κηδεμονία του με τη σύζυγο του, η οποία φρόντιζε το κοριτσάκι σαν δικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, o οφθαλμίατρος είχε αναγνωρίσει το παιδί, το οποίο αρχικά έμενε με τη μαμά του. Ωστόσο, στη συνέχεια κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και διεκδίκησε την κηδεμονία του, την οποία είχε κερδίσει πριν επτά χρόνια.

Από τότε, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε προσαχθεί αρκετές φορές σε εκείνο το σημείο στο Χαλάνδρι, καθώς πήγαινε έξω από το σπίτι του γιατρού και ασχημονούσε κατά του ίδιου και της συζύγου του.

Όπως ανέφερε η οικογενειακή φίλη του οφθαλμίατρου, η δράστρια επεδίωκε τη συντροφιά πλούσιων ανδρών και είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα από κάποιους από αυτούς.

Το παιδί δεν ήθελε να βλέπει πια τη βιολογική του μητέρα, καθώς εκείνη το είχε αρπάξει στο παρελθόν και αρνούνταν να του δώσει τα φάρμακά του, καθώς το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα υγείας και παραλίγο να πεθάνει.

Η γειτόνισσα του οφθαλμίατρου αποκάλυψε ότι η δράστρια παρακολουθούσε εδώ και μια εβδομάδα το σημείο, ενώ χτες περίμενε όλη μέρα έξω από το σχολείο. «Θεωρώ ότι ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα του γιατρού, είχε στήσει καρτέρι» αποκάλυψε η μάρτυρας.

Η δράστρια φέρεται να υποστήριζε ακόμη ότι ο οφθαλμίατρος και η γυναίκα του είχαν απαγάγει και βίαζαν το παιδί.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός ήταν πολλά χρόνια παντρεμένος με τη σύζυγό του και είχαν μαζί ενήλικα παιδιά, αλλά φέρεται να είχε αποκτήσει εκτός γάμου το 12χρονο κοριτσάκι.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι η βιολογική μητέρα του παιδιού είχε προηγούμενα με τον οφθαλμίατρο και τη γυναίκα του, καθώς είχαν προηγηθεί δικαστήρια και πολλά συμβάντα. Η δράστρια είχε προπηλακίσει στο παρελθόν τόσο τον γιατρό όσο και τη νέα του σύζυγο, ενώ είχε απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει σύμφωνα με τη γειτόνισσα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share