Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία τα πρώτα φύλλα πορείας - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για την έκρηξη κρουσμάτων

Τι μπορεί να αλλάξει και τι όχι για τα σούπερ μάρκετ

10 Νοεμβρίου 2021 08:19
Επίταξη ιδιωτών γιατρών: Σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία τα πρώτα φύλλα πορείας - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για την έκρηξη κρουσμάτων
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου, η επίταξη των ιδιωτών γιατρών, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία.

Είναι ένα μέτρο που κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύναται να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό και ο υπουργός υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα.»

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την έκρηξη κρουσμάτων

Tι σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση με την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τονίζοντας ότι το βασικό κριτήριο είναι να μην κλείσει τίποτα.

Παρά την έκρηξη κρουσμάτων η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά όλα τα σενάρια για πρόσθετα, οριζόντια μέτρα. Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δε θα κλείσουν τα σχολεία, απαντώντας σε σενάρια που αναπτύχθηκαν στο διαδίκτυο.

«Στο τραπέζι» αλλαγές για σούπερ μάρκετ και μάσκες

Ο δημοσιογράφος του Star ανέφερε πως θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, διορθωτικού χαρακτήρα περισσότερο.

  • Για παράδειγμα, η κυβέρνηση λέει όχι στο ενδεχόμενο να μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι με rapid test στα σούπερ μάρκετ, όπως ζήτησαν οι άνθρωποι του λιανεμπορίου.
  • Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο εισόδου εκεί, με την επαναφορά του περιορισμένου αριθμού ατόμων ανά συγκεκριμένα τετραγωνικά και την επιστροφή των καρτών εισόδου.
  • Ένα σενάριο που επίσης είναι στο τραπέζι όσο κρυώνει ο καιρός, είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας παντού, μέσα και έξω.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share