Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Στο χείλος του γκρεμού το σύστημα υγείας της πόλης

Μεταφέρουν ασθενείς με κορωνοϊό σε ΜΕΘ άλλων πόλεων

9 Νοεμβρίου 2021 16:04
Λάρισα: Στο χείλος του γκρεμού το σύστημα υγείας της πόλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Καμπανάκι" κινδύνου χτυπάει για το νοσοκομείο Λάρισας καθώς μεταφέρονται συμπολίτες μας σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί κάνει λόγο για θολό τοπίο για το αν υπάρχουν τελικά κλίνες για περιστατικά κορονωϊού.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως θα γίνει διαδημοτική καμπάνια για τον εμβολιασμό και εξέφρασε την άποψη για μια ακόμη φορά να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας για να αυξηθούν οι κλίνες στην πόλη και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλες πόλεις. Δείτε εδώ και το σοκαριστικό ρεκόρ με πάνω από 7.000 κρούσματα στη χώρα μας χθες (08/11).

ΜΕΘ κορωνοϊός

Η δήλωση του δημάρχου

«Οι τελευταίες επισκέψεις στην πόλη μας του νυν αλλά και του προηγούμενου υπουργείου Υγείας στη Λάρισα και η επίσκεψή τους στον δήμο δείχνουν την σοβαρότητα της κατάστασης με την πανδημία στην πόλη μας. Γι’ αυτό οδηγούμαστε και σε ένα δημοτικό συμβούλιο γι’ αυτό το θέμα σήμερα το απόγευμα. Τα κρούσματα είναι πολλά και ξεφεύγουν. Υπάρχει σοβαρή ανησυχία στην πόλη, ο φόβος έχει εξαπλωθεί παντού. Αυτός ο φόβος πρέπει να βρει διέξοδο προς την πλευρά του εμβολιασμού όλων μας για να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό κύμα που υπάρχει στην πόλη.

Ο δήμος κατέθεσε τις απόψεις του και εργαζόμαστε μέσα στον δήμο για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων που την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη ήταν στο 64%. Συναποφασίστηκε με την ΠΕΔ Θεσσαλίας να πάμε σε ενιαία διαδημοτική καμπάνια για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την τήρηση των μέτρων.

Το σύστημα υγείας της πόλης είναι στα όριά του. Μεταφέρονται συμπολίτες μας σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων, άλλων πόλεων. Πρέπει να δοθούν ανάσες με κρεβάτια και προσωπικό από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας και να σταματήσει το θολό τοπίο που άλλοι λένε ότι υπάρχουν κρεβάτια και άλλοι πως δεν υπάρχουν. Να απαντηθεί υπεύθυνα αυτό.

Είχα πει από την άνοιξη ότι πρέπει να γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινών, αλλά πάνω απ’ όλα να χρησιμοποιηθεί το 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Έστω την ύστατη στιγμή να γίνει αυτό», ήταν η δήλωση του Δημάρχου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share