Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Νέα κόντρα Μαργαρίτας Θεοδωράκη - Νίκου Κουρή: Τον χαρακτήρισε σφετεριστή και εκείνος την αποκάλεσε «αδελφή» του

Νέο επεισόδιο μετά το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

9 Νοεμβρίου 2021 15:29
Νέα κόντρα Μαργαρίτας Θεοδωράκη - Νίκου Κουρή: Τον χαρακτήρισε σφετεριστή και εκείνος την αποκάλεσε «αδελφή» του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση κατά του Νίκου Κουρή εξαπέλυσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού». Τον χαρακτήρισε «σφετεριστή» και υποστήριξε πως «είναι για γέλια» ενώ ο Νίκος Κουρής είπε «δεν θέλω να σχολιάσω κάτι σχετικά με την αδερφή μου».

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένη που το βιβλίο μου έχει πάρει σάρκα και οστά. Η γραφή είναι αρκετά κοριτσίστικη, είναι σαν να διαβάζεις κείμενα από ένα μικρό κοριτσάκι. Αν γράψω ξανά βιβλίο, θα είναι σχετικό με την περιπέτειά μου μετά τον θάνατο του πατέρα μου», δήλωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην κάμερα του ALPHA.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Νίκο Κουρή, καθώς και στο πολυσυζητημένο τεστ DNA, στη διαδικασία του οποίου, η ίδια τελικά δεν παραβρέθηκε. «Δεν θέλω να το σχολιάσω, εγώ δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Μπορεί κι εσύ να με φωνάξεις μία ημέρα και να κάνουμε ένα τεστ. Είναι το ίδιο πράγμα για 'μένα. Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής, μην με ρωτάς άλλο γιατί είναι για γέλια», κατέληξε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Νίκος Κουρής: «Δεν διεκδικώ περιουσιακά στοιχεία από τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη»

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κληρονομιάς του Μίκη Θεοδωράκη, ήρθε να προστεθεί μετά τη δημοσίοποίηση επιστολής του Νίκου Κουρή, σχετικά με το άνοιγμα της διαθήκης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Ο ίδιος με επιστολή του που δημοσίευσε το MEGA, επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του πως είναι «βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη» και διευκρινίζει ότι το τεστ DNA που έχει ζητήσει να υποβληθεί δεν αποσκοπεί σε κληρονομικές διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων». Η επιστολή του έρχεται χρονικά, λίγο πριν από την οριστική απάντηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη για το εάν θα υποβληθεί και η ίδια σε έλεγχο τεστ DNA, ώστε να αποδειχτεί εάν είναι συγγενής με τον Νίκο Κουρή ή όχι.

Η επιστολή του Νίκου Κουρή:

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο στην επιστολή του.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

«Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

«Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share