Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δραματική προειδοποίηση Νίκου Καπραβέλου: «Θα γίνουμε Ρουμανία, θα νοσηλεύουμε ασθενείς στα πάρκινγκ - Υποχρεωτικό εμβόλιο, αλλιώς... lockdown» (Video)

«Είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας»

9 Νοεμβρίου 2021 10:09
Δραματική προειδοποίηση Νίκου Καπραβέλου: «Θα γίνουμε Ρουμανία, θα νοσηλεύουμε ασθενείς στα πάρκινγκ - Υποχρεωτικό εμβόλιο, αλλιώς... lockdown» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δραματική εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας και ειδκά στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος. Με τον ίδιο να προειδοποιεί για «εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα».

Σε ερώτηση εάν δίνεται, πλέον, διαλογή για το ποιοι ασθενείς θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και ποιοι θα διασωληνωθούν, ο Νίκος Καπραβέλος είπε ότι διαλογή γινόταν το προηγούμενο διάστημα τώρα το νοσοκομείο είναι κλειστό. «Κλειστό λόγω πληρότητας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι έφυγαν, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο» είπε ο Νίκος Καπραβέλος για τους ασθενείς με κορωνοϊό που δεν μπόρεσαν να μείνουν στο νοσοκομείο. Όπως είπε ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του και «μας βρίζουν κι έχουν δίκιο» εξαιτίας της τεράστιας αναμονής, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σήμερα το νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανοίγουν ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

«Θα γίνουμε Ρουμανία»

Ο Νίκος Καπραβέλος σχολίασε ότι και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν. Εξέφρασε την ανησυχία του πως θα φτάσουν στο σημείο να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ όπως στη Ρουμανία.

«Είμαστε σε φάση έξαρση της πανδημίας» είπε ακόμη ο Νίκος Καπραβέλος που χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «θανατηφόρα μάστιγα» και σημείωσε ότι παγκοσμίως η μόνη λύση είναι η υποχρεωτική χρήση του εμβολίου. Προειδοποίησε δε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι μονόδρομος το lockdown».

«Θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο παρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς, που δεν νοσούν από Covid, που πρέπει να διασωληνωθούν αλλά «δεν έχουμε κρεβάτι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share