Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτοιμοι... και για Moderna: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου με το σκεύασμά της

Πότε μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού;

8 Νοεμβρίου 2021 19:35
Έτοιμοι... και για Moderna: Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου με το σκεύασμά της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η τρίτη δόση για το εμβόλιο του κορωνοϊού έρχεται για άπαντες, με το σκεύασμα της Moderna να χορηγείται σύντομα και την πλατφόρμα να ανοίγει στις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το Moderna είναι εμβόλιο mRNA, δηλαδή ανήκει στην κατηγορία των εμβολίων που χρησιμοποιούνται στην τρίτη δόση, ωστόσο, έλαβε τη σχετική άδεια από τον EMA στα τέλη Οκτωβρίου και γι' αυτό δρομολογείται τώρα.

Επίσης, η δόση που θα χορηγείται θα είναι η μισή από τη δόση που γινόταν στον αρχικό εμβολιασμό, με τους ειδικούς να αναφέρουν τη σημασία της αναμνηστικής δόσης.

Αυξάνονται κι άλλοι οι εμβολιασμοί...

Εξάλλου, αντιστροφή του κλίματος διαφαίνεται σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς καθώς σημαντική αύξηση παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στα ραντεβού της πρώτη δόσης.

Ειδικότερα, η αύξηση είναι της τάξης του 185% καθώς κλείστηκαν 175.000 ραντεβού, ενώ στην τρίτη δόση η αύξηση είναι της τάξης 200% με 285.000 ραντεβού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε ότι αυτό που έχει αλλάξει, και πιθανόν να οδήγησε στην αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, είναι η εισαγωγή των νέων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων όπως και τα πάρα πολλά κρούσματα που υπενθυμίζουν ότι «η πανδημία είναι εδώ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share