Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δραματική πρόβλεψη Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «Στις αρχές Δεκεμβρίου θα...» (Video)

«Αυτήν τη βδομάδα θα...»

8 Νοεμβρίου 2021 09:54
Δραματική πρόβλεψη Δημοσθένη Σαρηγιάννη: «Στις αρχές Δεκεμβρίου θα...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης προχώρησε σε μία δραματική πρόβλεψη πως στις αρχές Δεκεμβρίου θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα ημερησίως καθώς είμαστε σε μία αυξητική πορεία όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού. Παράληλα, ην πρόταση του να πραγματοποείται υποχρεωτικο σελφ τεστ από όλους τους εργαζομένους ακόμα και από τους εμβολιασμένους, παρέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, υπογράμμισε ότι ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα στον μέσο όρο και πως «αυτήν τη βδομάδα θα συνεχίσουν να ανεβαίνoυν, γιατί τα μέτρα προφανέστατα δεν έχουν ακόμα επίδραση».

Εκτιμά ότι δεν θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν αλλά προβλέπει ότι «θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου. Μετά τις 15 του μήνα θα αρχίσουμε να έχουμε μία επιβράδυνση της αύξησης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, τα μέτρα θα λειτουργήσουν σαν φρένο, αλλά δεν θα σταματήσουν ολοκληρωτικά την πανδημία.

«Θα χρειαστεί χρόνος. Όταν έχεις πολύ μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, δεν είναι δυνατόν να ανατρέψεις την πορεία άμεσα. Θα χρειαστεί κάτι πολύ δραστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο καθηγητής τονίζε ότι αποκλιμάκωση θα έχουμε λόγω του ρυθμού εμβολιασμού σε συνδυασμό με τον ρυθμό της φυσικής ανοσίας εξαιτίας της νόσησης, κάτι που αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

Γύρω στα Χριστούγεννα θα υπάρχει πτωτική πορεία, σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, με τους αριθμούς να φτάνουν τα 5.000 κρούσματα, το οποίο θα πρέπει να δούμε τότε πώς θα το χειριστεί η κυβέρνηση και οι ειδικοί καθώς «δεν είναι μικρό νούμερο τα 5.000 κρούσματα» όπως ο ίδιος ανέφερε.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εξάρει την προσπάθεια της εκκλησίας σχετικά με τον εμβολιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προσέγγιση της αγάπης και του διαλόγου είναι η προσέγγιση που λειτουργεί. Είμαι πολύ χαρούμενος που η εκκλησία κάνει ότι μπορεί στο κομμάτι που της αναλογεί για τον εμβολιασμό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share