Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Θα προτιμούσα να είχαμε και άλλα πιο αυστηρά μέτρα» δηλώνει πολίτης

Δηλώσεις λίγο μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων

7 Νοεμβρίου 2021 17:58
«Θα προτιμούσα να είχαμε και άλλα πιο αυστηρά μέτρα» δηλώνει πολίτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρεμιέρα έκαναν χθες τα νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να πειστούν οι ανεμβολίαστοι για το εμβόλιο.

Πρεμιέρα χθες για τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Μόνο με επίδειξη αρνητικού Μοριακού ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες, και στους ανοικτούς χώρους εστίασης. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Με click away θα λειτουργεί η αγορά, για τους ανεμβολίαστους που δεν έχουν κάνει τεστ.

Ανοιχτά σήμερα (7/11) καταστήματα και σούπερ μάρκετ: Το ωράριο και πως γίνονται οι αγορές - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Και ενώ οι περισσότεροι φαίνεται να δυσανασχετούν με τα νέα μέτρα λόγω της αυστηρότητας και των περιορισμών, κάποιοι άλλοι ζητούν ακόμη πιο αυστηρά. Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα του OPEN βγήκε να καταγράψει τις αντιδράσεις των καταστηματάρχων και των πολιτών σχετικά με τους νέους περιορισμούς. Εκεί συνάντησαν και έναν κύριο ο οποίος ζήτησε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα. Ο ίδιος τόνισε ότι εμμένει σε αυτό καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ραγδαία.

Μάλιστα ακόμα ένας πολίτης τόνισε πως είναι απαραίτητα τα μέτρα και ότι έτσι πρέπει να γίνει ώστε να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Δείτε το βίντεο

Ανοιχτά σήμερα (7/11) καταστήματα και σούπερ μάρκετ: Το ωράριο και πως γίνονται οι αγορές - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Σούπερ μάρκετ και καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα, Κυριακή 7/11, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων. Παράλληλα, δείτε εδώ πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday.

Οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ενώ καταστήματα και σούπερ μάρκετ μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν άλλες δύο Κυριακές για το 2021:

  • Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021
  • Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα νέα μέτρα που ξεκίνησαν από το Σάββατο, οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test για να μπουν σε τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και ανοιχτούς χώρους εστίασης, ενώ εισέρχονται «ελεύθερα» σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και εκκλησίες.

Πάντως, ακόμα και αν είναι ανοιχτά, το ωράριο ενδέχεται να διαφοροποιηθεί από κατάστημα σε κατάστημα.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων γίνεται πλέον υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, μεικτούς και ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κα.

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες. Επιπλέον, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τέλος υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν θέλουν να κάνουν τεστ μπορούν να επιλέξουν για τις αγορές τους το click away.

Η μέθοδος του click away

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που είχαν δοθεί, στην περίπτωση του click away ο καταναλωτής θα πρέπει να κλείνει ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο πρόκειται να μεταβεί.

Όταν ο καταναλωτής φτάσει στο κατάστημα, έξω από αυτό θα παραλάβει το προϊόν που επιθυμεί και θα πληρώσει με κάρτα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο χώρο του καταστήματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share