Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θρήνος στο Άγιο Όρος: Δύο μοναχοί νεκροί μέσα σε λίγες μέρες από κορωνοϊό

Το περασμένο Σάββατο το Άγιο Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση πανελλαδικά με τα περισσότερα κρούσματα

7 Νοεμβρίου 2021 14:44
Θρήνος στο Άγιο Όρος: Δύο μοναχοί νεκροί μέσα σε λίγες μέρες από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο πένθος «βυθίστηκε» το Άγιος Όρος, καθώς κατέληξε ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα) σε ηλικία 59 ετών που είχε διασωληνωθεί λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, εκτός από τον πατέρα Παντελεήμονα, πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος και το όγδοο συνολικά από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμονα, ο αριθμός αυξήθηκε στους 9.

Άγιο Όρος: Κατέληξε μοναχός από κορωνοϊό - Σε καραντίνα έξι μονές

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Κάμερα κατέγραψε ένα θαυμαστό φαινόμενο στο Άγιο Όρος - Ανατριχιαστικό

Μπορείτε να καταλάβετε τι είναι αυτό το ανατριχιαστικό φαινόμενο που καταγράφηκε από μια κάμερα στο Άγιο Όρος; Το Athensmagazine.gr θα σας αποκαλύψει περισσότερα για το φαινόμενο αυτό, παρακάτω, όπως έκανε και με τους αγγέλους που εμφανίστηκαν και προκάλεσαν ανατριχίλα!

Η ανθρωπότητα, εκτός από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πνευματική παρακμή ίσως τη μεγαλύτερη από την ίδρυση του κόσμου. Οι πόλεμοι, η πείνα, οι φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια, την ανηθικότητα, την παιδοκτονία και πολλές άλλες αμαρτίες μας έχουν αποξενωθεί από τον Κύριο ο οποίος, παρά την αμέλεια μας παίρνει συνεχώς φροντίδα ολόκληρου του σύμπαντος.

Ο Θεός με διάφορους τρόπους δείχνει, ότι παντού και πάντα παρόντες και ορθόδοξη πίστη μας μέχρι στιγμής έχει καταγράψει πολλές περιπτώσεις την εμφάνιση από τα θαύματα που ο Κύριος έχει στείλει μηνύματα της αγάπης, την άνεση και την ελπίδα.

 Κάμερα κατέγραψε ένα θαυμαστό φαινόμενο στο Άγιο Όρος

Ένα ασυνήθιστο γεγονός συνέβη στην πιο αγνή πνευματικό μέρος της Ελλάδα, σχετικά με το Άγιο Όρος. Δηλαδή, στον ουρανό πάνω από το μοναστήρι στο οποίο υπηρέτησε, ένας μοναχός, αμέσως μετά το φως της ανατολής κάμερα κατέγραψε την εμφάνιση των τριών πνευματικά όντων που ήταν λουσμένα σε ένα ουράνιο τόξο των χρωμάτων παρόλο που το τοπίο ήταν θολό.

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες αυτής της εκδήλωσης, που πολλοί πιστεύουν, ότι πρόκειται για μια επίσκεψη στην Μητέρα του Θεού, η οποία είναι επίσης ο προστάτης του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση ένα καράβι της Παναγίας "πήγαινε" στο δρόμο από την Ιόππη στην Κύπρο για να επισκεφθεί τον Λάζαρο. Όταν η καταιγίδα "έβγαλε" το πλοίο εκτός, φυσικά από την τότε ειδωλολατρικό Άθω, αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει κοντά στο λιμάνι της Klement, κοντά στη σημερινή μονή Ιβήρων.

Virgin βγήκε στην ακτή και η χαρά άγρια ομορφιά του βουνού, ευλόγησε και ζήτησε από το γιο του να το μετατρέψει σε κήπο της. Άκουσε μια φωνή: "Αφήστε αυτό το μέρος είναι κληρονομιά σας και τον παράδεισο κήπο σας και τον ουρανό σωτηρίας για όσους αναζητούν τη σωτηρία".

Από εκείνη τη στιγμή, το βουνό είναι σαν ένας κήπος αφιερωμένος στη Μητέρα του Θεού, η οποία δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση σε άλλες γυναίκες.

Η εμφάνιση αυτού του θαύματος δεν είναι κάτι νέο, επειδή λένε, ότι γνωρίζουν ότι η Bogomajka επισκεπτόταν τακτικά το Άγιον Όρος και διατηρούσε την Ορθόδοξη προσευχή για να εξυπηρετήσει επιμελώς τον Κύριο.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share