Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σενάρια για νέα μέτρα! Επιστρέφει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Όλο το παρασκήνιο

«Κόκκινη» ζώνη η Ελλάδα - Δυσοίωνες οι προβλέψεις των επιστημόνων

7 Νοεμβρίου 2021 08:11
Κορωνοϊός: Σενάρια για νέα μέτρα! Επιστρέφει η απαγόρευση κυκλοφορίας; Όλο το παρασκήνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σταθερά πάνω από τα επίπεδα των 6.000 παραμένουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ακατάπαυστα για την κρισιμότητα της κατάστασης, τη στιγμή που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων, ενώ ανοικτό παραμένει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εκατόμβη νεκρών», τονίζοντας ότι μετά τις 20 Νοεμβρίου η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μία περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, υπογράμμισε: «Αν έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να αρχίσουμε να διαλέγουμε αν θα βάλουμε ανθρώπους που έχουν εγκεφαλικό ή ένα ατύχημα ή αν θα βάζουμε ασθενείς με κορωνοϊό». Στο «τραπέζι» βρίσκεται, όπως φαίνεται, η αυστηροποίηση των μέτρων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, είναι πιθανό τις ημέρες να προστεθούν και οι εργαζόμενοι στην εστίαση σε εκείνους που θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, ανάμεικτα είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται σε σχέση με ένα πιθανό lockdown. Τη στιγμή που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα θα κινούνται στην ίδια φιλοσοφία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός lockdown.καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος άφησε τα πάντα ανοιχτά. Αναφερόμενος στα μέτρα, τόνισε ότι «κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό».

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι βλέποντας και κάνοντας παρότι είναι λίγο κακόηχη αυτή η έκφραση σαν στρατηγική, αλλά λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει και του απρόβλεπτου που κινείται η επιδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε στρατηγικές αντιμετώπισης που να έχουν ορίζοντα δύο - τριών εβδομάδων» παρατήρησε.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός lockdown, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως έχω πει και εξακολουθώ να το λέω. Ποτέ μη λες ποτέ».

Πώς κύλησε η πρεμιέρα των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά, εν τω μεταξύ, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα στοιχεία κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς και όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι περισσότεροι πελάτες στους χώρους που ελέγχθησαν, είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Εντούτοις, δεν έλειψαν και οι παραβάσεις.

Σε νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι αφαιρέθηκε η άδεια για 60 ημέρες, καθώς εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του πελάτες χωρίς πιστοποιητικά νόσησης, ενώ στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη κλειδαράς, καθώς παραβίασε τα μέτρα, αλλά επίσης επιτέθηκε και στο κλιμάκιο που πραγματοποιούσε τον έλεγχο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share