Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η δασκάλα - «Έλεγα ότι θα πέσει το ταβάνι και δεν με πίστευαν»

Έσωσε τους μαθητές τελευταία στιγμή

5 Νοεμβρίου 2021 23:34
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η δασκάλα - «Έλεγα ότι θα πέσει το ταβάνι και δεν με πίστευαν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όπου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οροφή αίθουσας κατέρρευσε και πλάκωσε τα θρανία της τάξης.

Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι 19 μαθητές της ΣΤ’ τάξης σώθηκαν από καθαρή τύχη και κυρίως από την παρατηρητικότητα της δασκάλας τους, η οποία έβγαλε τους μαθητές από την αίθουσα λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή.

Τα όσα περιγράφει η ίδια στο LIVE NEWS είναι συγκλονιστικά.

«Στις 08.00 το πρωί μπήκα στην αίθουσα της ΣΤ’ δημοτικού για να κάνουμε προσευχή γιατί στις 09.00 θα πηγαίναμε εκδρομή. Τότε σήκωσα το βλέμμα μου στο ταβάνι και είδα ρωγμές που δεν υπήρχαν την προηγούμενη ημέρα. Αμέσως σκέφτηκα να πάρω τα παιδιά και να βγούμε έξω. ‘Θα κάτσω τώρα εδώ να πέσει το ταβάνι στα κεφάλια μας;’, πραγματικά αυτό σκέφτηκα. ‘Είναι δυνατόν;’ Και τα μάζεψα και φύγαμε γρήγορα – γρήγορα».

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε ολόκληρη οροφή αίθουσας-Δείτε συγκλονιστικά στιγμιότυπα

Τους έσωσε η δασκάλα

Με το που βγήκαν τα παιδιά και η δασκάλα τους από την αίθουσα, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρο το σχολείο. Ήταν o ήχος από την πτώση της ψευδοροφής που καταπλάκωσε τα πάντα.

«Λίγο αργότερα βγήκα τον επιστάτη και του λέω ‘μήπως είναι η ιδέα μου, ρίξε κι εσύ μια ματιά’, γιατί δεν είχε πέσει ακόμα. Πάει και γυρνώντας μου λέει ‘έχεις δίκιο. Όλο το ταβάνι στηρίζεται στο κουρτινόξυλο’. Στο πεντάλεπτο έγινε αυτό. Ήταν ήδη στον αέρα η οροφή. Πέντε λεπτά αφ’ ότου είχαμε βγει από την αίθουσα», σημειώνει η ίδια.

Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

«Βγήκαμε έξω στις 08.30 και στις 09.00 το ταβάνι έπεσε. Και παρ’ ότι ήταν με ρωγμές, δεν είχαν πέσει κάτω κομμάτια για να θορυβηθούμε νωρίτερα. Τίποτα απολύτως. Μόνο λίγη σκόνη υπήρχε στο πάτωμα. Όταν στις 09.00 άκουσα το κουδούνι, σχεδόν ταυτόχρονα άκουσα και τον θόρυβο. Κι είδα να βγαίνει και σκόνη από το παράθυρο. Έπεσε όλο το ταβάνι. Δεν το πιστεύω πως έγινε όλο αυτό. Είμαι σε κατάσταση σοκ ακόμα. Στις 09.00 που έπεσε το ταβάνι θα ήμασταν μέσα».

Για τους περισσότερους γονείς και μόνο η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν τα παιδιά παρέμεναν στην τάξη, ήταν αρκετή για να μετατρέψει την ανακούφιση, σε οργή για την κακοτεχνία.

«Κανείς από τους συναδέλφους μου δε με πίστευε. Τους έλεγα, όταν βγήκαμε στο προαύλιο, ότι θα πέσει το ταβάνι και κανένας δε με πίστευε. Τα δε, παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτα. Εγώ είπα στα παιδιά να βγούμε έξω γιατί είδα αυτές τις ρωγμές. Βγήκαμε, παίξαμε έξω για να περάσει η ώρα και τα παιδιά δεν κατάλαβαν, δε φοβήθηκαν», λέει η δασκάλα.

Εισαγγελική παρέμβαση

Το περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως που παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Με παραγγελία της ζητά να εντοπιστούν και οι κατασκευαστές. Μέχρι τότε όλοι οι μαθητές του σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share