Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανεμβολίαστοι: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο

Τι αλλάζει μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου

5 Νοεμβρίου 2021 22:30
Ανεμβολίαστοι: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6/11 στις 06:00 για τον κορωνοϊό, που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν ισχύ έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 06:00.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Κορωνοϊός: Από την Παρασκευή η 3η δόση για τους εμβολιασμούς! Από Σάββατο το lockdown στους ανεμβολίαστους

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

  • δημόσιες υπηρεσίες
  • τράπεζες
  • εστίαση
  • λιανεμπόριο
  • εμπορικά κέντρα
  • κομμωτήρια

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία. Παράλληλα τα παιδιά και οι έφηβοι έως 18 ετών θα έχουν πρόσβαση σε μικτούς και αμιγείς χώρους με αρνητικό self test.

Επίσης, αναμένονται σαρωτικοί από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες, ενώ Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι για την πρώτη παράβαση ενός καταστήματος προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, λουκέτο από 7-60 ημέρες σε περίπτωση υποτροπής και 300 ευρώ για πελάτες που δεν έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ ->

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού»

Για την χρήση μάσκας παντού μίλησε σήμερα στο MEGA, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε ερώτηση για το αν η Επιτροπή πρέπει να συζητήσει εκ νέου το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας παντού, ο κύριος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι «προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν μια καλή απόφαση», σημειώνοντας όμως, ότι δεν είναι απαραίτητο να ανακοινωθεί ως μέτρο «αλλά μπορούμε και από μόνοι μας».

ΒΟΜΒΑ: Επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους; Όλα τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Έπειτα, προέταξε πως «οι άνθρωποι στις επιβαρυμένες περιοχές θα μπορούσαν οι άνθρωποι να δείξουν μια αυτοσυγκράτηση στις κοινωνικές εκδηλώσεις», ενώ επανέλαβε, αναφορικά με τις Εκκλησίες, πως «εξαιρέθηκε διότι καλύπτεται από τις υπόλοιπες υπηρεσίες».

«Η φιλοσοφία των μέτρων είναι οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να προφυλαχθούν και να προφυλάξουν», τόνισε ακόμη ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share