Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Έκλεισε μοναστήρι λόγω κορωνοϊού

Θετικές η Ηγουμένη και μοναχές του μοναστηριού

5 Νοεμβρίου 2021 16:45
Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Έκλεισε μοναστήρι λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυτιλήνη: Έκλεισε το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή αφού ο κορωνοϊός «χτύπησε την πόρτα του».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi νοσεί η Ηγουμένη της Μονής Ταβιθά και μοναχές της Μονής.

Πριν από λίγο στον λόφο Καρυές Θερμής με εντολή της πολιτικής προστασίας του δήμου Μυτιλήνης έφθασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου πραγματοποιεί τεστ σε όλες τις μοναχές και στο προσωπικό.

Μυτιλήνη μοναστήρι

Κλειστό το μοναστήρι

Να σημειωθεί ότι το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ έκλεισε με εντολή του μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιάκωβου έως ότου γίνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους.

Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινωνούσε πιστούς, ενώ νοσούσε με κορωνοϊό

Αίσθηση προκαλεί η είδηση με πρωταγωνιστή ιερέα στη Μυτιλήνη, ο οποίος ενώ νοσούσε με κορωνοϊό τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία και κοινώνησε πιστούς.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο ιερέας που είχε νοσήσει με κορωνοϊό πραγματοποίησε κανονικά την λειτουργία. Παράλληλα, στην τέλεση της λειτουργίας βοήθησαν συγγενείς του που και αυτοί έχουν νοσήσει. Αυτό που ερευνάται είναι εάν γνώριζε ότι νοσούσε, καθώς δύο-τρεις μέρες μετά εμφανίστηκαν κρούσματα στην ενορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβου, να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων της Λέσβου, διαφορετικά θα τεθούν σε αργία με στέρηση μισθού φαίνεται να μην είναι τυχαία. Ωστόσο απίστευτο χουνέρι στην νύφη και τον γαμπρό: Έπαθαν όλοι σοκ με αυτό που τους έκανε ο παπάς πριν από το γάμο.

Η κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share