Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Pfizer: Βγάζει χάπι κατά της Covid-19- Τέλος στο θρίλερ πανδημία;

Πρόκειται για το δεύτερο αντι-ιικό χάπι μετά τη χθεσινή έγκριση από τη Βρετανία του σκευάσματος της Merck

5 Νοεμβρίου 2021 13:16
Pfizer: Βγάζει χάπι κατά της Covid-19- Τέλος στο θρίλερ πανδημία;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι της Covid-19 το μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για το δεύτερο αντι-ιικό χάπι που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης μετά τη χθεσινή έγκριση από το αρμόδιο βρετανικό φορέα του χαπιού της επίσης αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck (MSD στον υπόλοιπο κόσμο).

πφαιζερ-1

Χάπι της Merck για τον κορωνοϊό και μονοκλωνικά: Πότε αναμένονται στην Ελλάδα - Σε τι ποσότητες


Η Pfizer μετά τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα σκοπεύει να καταθέσει αίτημα αδειοδότησης του σκευάσματος στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «το ταχύτερο δυνατόν», όπως ιδία αναφέρει

Covid-19: Οι αρχές ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν για έκτακτη χρήση το εμβόλιο της Pfizer- BioNtech κατά της covid-19 για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μέχρι σήμερα το μοναδικό εμβόλιο κατά της covid-19 που είχε εγκριθεί στη χώρα για να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας 3 με 17 ετών ήταν το κινεζικό της Sinopharm, ενώ αυτό της Pfizer χορηγούταν μόνο σε εφήβους άνω των 12 ετών.

«Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών», ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Εμιράτων.

Covid-19: Οι αρχές ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Επίσης επεσήμανε ότι άτομα με χρόνιες παθήσεις που έχουν ήδη ανοσοποιηθεί με το εμβόλιο της Pfizer ή το ρωσικό Sputnik μπορούν πλέον να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση.

Μέχρι πρότινος στα Εμιράτα ενισχυτική δόση λάμβαναν όσοι είχαν εμβολιαστεί πλήρως με το σκεύασμα της Sinopharm.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share