Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα απάτη: Προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και «ξάφρισε» ηλικιωμένη

Προσοχή!

5 Νοεμβρίου 2021 09:13
Νέα απάτη: Προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και «ξάφρισε» ηλικιωμένη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων από τους επαγγελματίες απατεώνες, που «χτυπάνε» στα χωριά. Αυτή τη φορά οι απατεώνες έβαλαν στόχο μια 90χρονη από χωριό της ανατολικής Φθιώτιδας.

Η ηλικιωμένη γυναίκα εκείνη την ώρα ήταν μόνη στην αυλή του σπιτιού και ένας ευγενικός κύριος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ που πήγε να ελέγξει τον μετρητή. Ανυποψίαστη η 90χρονη τον έβαλε σπίτι όταν εκείνος της είπε ότι βλέπει μεγάλη κατανάλωση και ότι πρέπει να ελέγξει και τον ηλεκτρικό πίνακα.

Αρχικά ο «μαϊμού» ΔΕΗτζής ζήτησε κάποια λίγα χρήματα από τη γιαγιά για να κανει το διανωνισμο όπως της είπε για να πληρώνει λιγότερα στους επόμενους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το lamiareport, εκείνη τα έδωσε και ο απατεώνας τελικά μέχρι να φύγει από το σπίτι είχε καταφέρει να πάρει όλο το κομπόδεμα της 90χρονης, αφού είδε που είχε τα χρήματα.

Όταν η 90χρονη είπε στην κόρη της για την επίσκεψη του «υπαλλήλου» της ΔΕΗ, εκείνη κατάλαβε αμέσως τι έγινε και ενημέρωσε την αστυνομία, όμως ήδη ήταν πολύ αργά.

Ωστόσο, σε ισχύ έχει τεθεί από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή το ωράριο με τις πιο μειωμένες τιμές του νυχτερινού τιμολογίου.

Νέα απάτη: Προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και «ξάφρισε» ηλικιωμένη

«Ηλεκτροσόκ» με τη ΔΕΗ: «Φωτιά» από την αύξηση 100 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος (Video)

«Ηλεκτροσόκ» με τη ΔΕΗ: Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους λογαριασμούς ρεύματος, με την τιμή να αναμένεται να φτάσει στα ύψη το επόμενο χρονικό διάστημα. Ενώ, σε ισχύ έχει τεθεί από την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή το ωράριο με τις πιο μειωμένες τιμές του νυχτερινού τιμολογίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στη τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει πολύ ψηλά και σύντομα θα μας έρθουν νέες αυξήσεις στο τιμολόγιο του ρεύματος.

Μάλιστα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει αυξηθεί 100 ευρώ η MWH, δηλαδή από τα 121,72 ευρώ που ήταν τον Αύγουστο, έχουμε φτάσει στα 222,51 ευρώ.

Ακολουθεί η μέση τιμή MWH στην Ελλάδα:

  • Αύγουστος: 121,72 ευρώ
  • Σεπτέμβριος: 134,73 ευρώ
  • Οκτώβριος: 198,3 ευρώ
  • Νοέμβριος: 222,51 ευρώ

Μάλιστα, ρεπορτάζ του Alpha παρουσιάζει παραδείγματα από τους λογαριασμούς ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά, νοικοκυριό με 300 kWh κατανάλωση το μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 165 ευρώ, παρά την έκπτωση από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης.

Επίσης, ένας μικρός επαγγελματίας με 750 kWh κατανάλωση τον μήνα, θα πληρώσει επιπλέον για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 513 ευρώ επιπλέον από αυτά που υπολόγιζε.

Αναλυτικά οι σημερινές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας:

  • Ελλάδα 222,51 ευρώ / MWh
  • Ιταλία 233,3 ευρώ / MWh
  • Γαλλία 209,5 ευρώ / MWh
  • Ισπανία-Πορτογαλία 203,5 ευρώ / MWh

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share