Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρόταση με νέα μέτρα «βόμβα»: «Παντού μάσκα και για τους εμβολιασμένους!»

«Και σήμερα να εμβολιάζονταν 1.000.000 Έλληνες τα αποτελέσματα του εμβολίου θα τα δούμε σε 1 με 1,5 μήνα»

4 Νοεμβρίου 2021 17:09
Πρόταση με νέα μέτρα «βόμβα»: «Παντού μάσκα και για τους εμβολιασμένους!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα. Ενώ, άτολμα χαρακτήρισε τα νέα μέτρα, ενώ προειδοποίηση και τις εγκύους.

“Ξέρω μερικά μέλη της επιτροπής, με τους οποίους είχα συνυπάρξει στο πανεπιστήμιο και τους εκτιμώ πολύ, όπως εκτιμώ και τον κ. Τσακρή, ο οποίος παραιτήθηκε από την επιτροπή.

Κάποιους δεν τους γνωρίζω. Σε γενικές γραμμές η επιτροπή έχει μεγάλη εμπειρία και κατά καιρούς είχα επισημάνει ότι χρειάζεται έναν, δύο ισχυρότερους γιατρούς – επιδημιολόγους, με εμπειρία αν είναι δυνατόν σε λοιμώδη νοσήματα και επιδημίες.

Είχα επισημάνει ότι χρειάζεται επικοινωνιολόγους και πιθανόν έναν ισχυρό οικονομολόγο της υγείας. Εγώ πιστεύω ότι θέλει ενίσχυση ή μείωση καθώς υπερ-εκπροσωπούνται οι κλινικοί γιατροί, που την περίοδο της πανδημίας ο ρόλος τους είναι να κάνουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία στους ασθενείς αλλά δεν μπορούν να εργάζονται γιατί δεν έχουν την εμπειρία και την εκπαίδευση σε θέματα ελέγχου της πανδημίας” σχολίασε σχετικά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Εγώ δεν έχω καμία σχέση με κανένα κόμμα, εκτός από μία φορά που ήμουν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ. Οι απόψεις δεν κρίνουν ούτε εξηγούν τις απόψεις κανενός κόμματος.

Πρέπει να επισημάνω ότι εκτός από την παρούσα κυβέρνηση, έχω συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις στην πορεία μου από το 1982 που ήρθα στην Ελλάδα για πολλά και διαφορετικά θέματα. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το επιστημονικό. Ο ρόλος μου είναι να δουλεύω ως επιστήμονας, τώρα αν με προτείνει ή όχι κάποιος αυτό δεν έχει σχέση με μένα” τόνισε η κ. Λινού.

Πρόταση με νέα μέτρα «βόμβα» από την Αθηνά Λινου

“Η εικόνα δεν είναι καλή, έχουμε δραματική αύξηση των περιστατικών και δραματική αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων. Ελπίζω ότι έστω και τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και η επιθυμία να σώσουμε περισσότερες ζωές, εφαρμόζοντας μέτρα που δεν είναι αναγκαστικά και τόσο επώδυνα, όσο νομίζουν μερικοί” δήλωσε η κ. Λινού σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα μέτρα που προτείνει η Αθηνά Λινού για τον έλεγχο της πανδημίας

“Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα ΜΜΜ και εκεί έχουμε μεγάλη διασπορά. Δεν έχει κάνει τίποτα για τα σχολεία και εκεί έχουμε διασπορά και θα δούμε μεγαλύτερη, ιδιαίτερα με τις τωρινές συνθήκες γιατί τώρα έχουμε έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, και έχουμε μια ομάδα εμβολιασμένων, οι οποίοι σε μικρότερο ποσοστό μεταδίδουν και δεν λαμβάνουν απολύτως κανένα μέτρα. Δεν δίνει καμία προώθηση στα μέτρα για τους εμβολιασμένους” πρόσθεσε.

¨Μόνο του το εμβόλιο δίνει μια υψηλή προστασία, αλλά όχι απόλυτη. Είναι καιρός να το παραδεχθούμε οι επιστήμονες, γιατί το ξέραμε, και να το λάβει σοβαρά υπόψιν της και η επιτροπή και η πολιτεία και να οδηγηθούμε σε μέτρα ατομικής προστασίας για τον εμβολιασμένο.

Να απαιτηθεί δηλαδή και από τους εμβολιασμένους να φορούν παντού μάσκα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και από τους εμβολιασμένους να τηρούν αποστάσεις. Η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι στους χώρους που επιλέγει να κυκλοφορούν μόνο εμβολιασμένοι να τηρηθούν αποστάσεις και χρήση μάσκας” τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Όπως εξήγησε “διαφορετικά ακόμα και σήμερα να εμβολιάζονταν 1.000.000 Έλληνες τα αποτελέσματα του εμβολίου θα τα δούμε σε 1 με 1,5 μήνα. Δεν έχουμε επομένως το περιθώριο να επιτρέψουμε τη διασπορά για αυτό το χρονικό διάστημα.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share