Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια και βίδες

Συναγερμός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

4 Νοεμβρίου 2021 09:23
Πάτρα: Κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια και βίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς κρατούμενου που κατάπιε ξυραφάκια από τις φυλακές της Πάτρας στο νοσοκομείο.

Αναγκαία κρίθηκε η κατεπείγουσα μεταφορά έγκλειστου σε νοσηλευτικό ίδρυμα, που κατάπιε βίδες και ξυραφάκια στις φυλακές στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, λόγω της επικινδυνότητας και της κρισιμότητας του περιστατικού, πραγματοποιήθηκε μικτή μεταγωγή με τη συμμετοχή τριών εξωτερικών φρουρών και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας. Ωστόσο κρατούμενος ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε τη σύζυγό του!

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας εξωτερικής φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην απόφαση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των αστυνομικών από τις έκτακτες μεταγωγές.

Οι συνολικά 9 συλλήψεις εξωτερικών φρουρών, από αστυνομικούς, έπειτα από μήνυση του διευθυντή των φυλακών για παράβαση καθήκοντος, λόγω άρνησης εκτέλεσης μεταφοράς δυο έκτακτων περιστατικών την Τρίτη, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Πάτρα: Κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια και βίδες

Άγριο φονικό στην φυλακή! Τους συνέλαβαν για την κακοποίηση και το θάνατο του συγκρατούμενού τους!

Σε έρευνα έχουν προχωρήσει οι Αρχές, μετά το θάνατο ενός κρατουμένου στις φυλακές του Μπέλμαρς της Βρετανίας, με τον 36χρονο να έχει τραύματα στο κεφάλι και να υποκύπτει σε αυτά την Τετάρτη (19/2), με την Αστυνομία να έχει συλλάβει για κακοποίηση και φόνο δύο συγκρατουμένους του. Δείτε και το περιστατικό, όπου 24χρονος μεθυσμένος οδηγός σκότωσε και διαμέλισε πεζό.

«Η Αστυνομία κλήθηκε στις 8 το απόγευμα της Τρίτης (18/2), με κατηγορίες κακοποίησης μέσα στην φυλακή. Δυνάμεις της, καθώς και ένα ασθενοφόρο, έσπευσαν στο μέρος, όπου ο 36χρονος βρέθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και την Τετάρτη (19/2) το βράδυ πέθανε», ανέφερε για το περιστατικό υπεύθυνος της Αστυνομίας του Λονδίνου.

φυλακή Βρετανία

Στη συνέχεια, ανέφερε πως θα γίνει εξέταση πάνω στο γεγονός, προσθέτοντας πως «δύο 28χρονοι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας. Έμειναν σε κράτηση και θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα».

Ο ντετέκτιβ, Ρίτσαρντ Λέοναρντ, τοποθετήθηκε επίσης για το γεγονός, τονίζοντας πως «είμαι ανοικτός σχετικά με το κίνητρο του φόνου, αλλά περιμένω να ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση για το τι έγινε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share