Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 4/11: Καλοκαίρι... λίγο πριν από τον χειμώνα με αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Βάλτε για λίγο ακόμη μέσα τα χειμωνιάτικα...

4 Νοεμβρίου 2021 07:23
Καιρός σήμερα 4/11: Καλοκαίρι... λίγο πριν από τον χειμώνα με αυξημένη θερμοκρασία και υγρασία - Τι λένε Αρναούτογλου, Καλλιάνος και Μαρουσάκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Σε μια μικρή... φάση καλοκαιριού θα βρεθούμε σήμερα (4/11), με τη θερμοκρασία αυξημένη και την υγρασία αρκετά έντονη και αισθητή.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Ιόνιο, τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 23 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3, στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός αναμένεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα νότια πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 και στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πότε φεύγει η υγρασία σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, θα έχουμε ξανά τοπικές ομίχλες, κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αναφέρει ο μετεωρολόγος της EΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου.

Οι συγκεκριμένες ομίχλες θα είναι πιο πολλές και πυκνότερες στις βόρειες-βορειοανατολικές περιοχές της χώρας μας. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν και στο εσωτερικό της Λέσβου και της Χίου.

Από το μεσημέρι Πέμπτης και μετά, όλες οι ομίχλες θα έχουν διαλυθεί. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 μέχρι και τους 23 βαθμούς Κελσίου και στην κεντρική Μακεδονία από τους 10 μέχρι και τους 20.

Την Παρασκευή η κατάσταση θα είναι ίδια, δηλαδή το πρωί θα έχουμε ομίχλες στις ίδιες περιοχές που τις είχαμε την Τετάρτη και την Πέμπτη. Από το μεσημέρι και μετά πάλι θα έχουν διαλυθεί. Αυξημένη σκόνη θα υπάρχει όλη τη μέρα στα περισσότερα δυτικά-βορειοδυτικά.

Το Σάββατο, το πρωί η πιθανότητα σχηματισμού ομιχλών στη Βόρεια Ελλάδα μειώνεται σημαντικά. Θα είναι λοιπόν πολύ λίγες και μικρής διάρκειας, κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και ίσως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Κι εδώ δεν θα υπάρχουν από το μεσημέρι κι έπειτα.

Αυτήν τη φορά όμως, θα έχουμε τοπικές ομίχλες στα δυτικά ηπειρωτικά, αλλά και κάποια σκόνη που θα δημιουργήσει θολούρα στην ατμόσφαιρα. Αυξημένη σκόνη θα υπάρχει όλη τη μέρα στη Βόρεια Ελλάδα. Οι ομίχλες θα υποχωρήσουν από το μεσημέρι και μετά στις εν λόγω περιοχές.

Μέχρι το τέλος της Κυριακής, αυτές οι ομίχλες και η υψηλή υγρασία θα έχουν αποχαιρετήσει τη χώρας μας, εξασθενώντας σταδιακά από τον βορρά προς τον νότο.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, επίκειται μια ψυχρή εισβολή σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, που θα δούμε τις επόμενες ημέρες εάν θα επηρεάσει τη χώρας μας.

Βελτιωμένος ο καιρός για Καλλιάνο-Μαρουσάκη

Βελτιωμένος θα είναι, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός την Πέμπτη αφού σε πολλές περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με τη θερμοκρασία από 14 – 24 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 11 – 20 και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες ακόμα και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share