Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Άνδρας αυτοκτόνησε με καραμπίνα μέσα στο σπίτι του

Ο ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή του

2 Νοεμβρίου 2021 17:04
Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Άνδρας αυτοκτόνησε με καραμπίνα μέσα στο σπίτι του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από την αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος έβαλε τέρμα στη ζωή.

Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα και βρέθηκε μέσα σε λουτρό αίματος σήμερα Τρίτη στο σπίτι του στο κέντρο της πόλης.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης για νεκροψία.

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Κοριτσάκι 2 ετών έπεσε από 4ο όροφο πολυκατοικίας!

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Κοριτσάκι 2 ετών έπεσε από 4ο όροφο πολυκατοικίας!

Συναγερμός επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ένα κοριτσάκι δύο ετών έπεσε χθες (14/7) από το μπαλκόνι 4ου ορόφου πολυκατοικίας, δίνοντας τώρα μάχη για τη ζωή της.

Το παιδί βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και ξέφυγε από την προσοχή των δικών του, ανέβηκε σε ένα έπιπλο που υπήρχε και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά κατά την πτώση του όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news.gr. Επικράτησε πανικός στην περιοχή και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως, διακομίσθηκε στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί… έπεσαν αμέσως πάνω του για να εκτιμηθεί η κατάσταση του και να σωθεί, με άλλο ένα περιστατικό να έχει ταράξει την περιοχή.

Αλεξανδρούπολη κοριτσάκι

Ποια η κατάσταση του κοριτσιού;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ευτυχώς δεν έδειξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και οι εκτιμήσεις αυτή την στιγμή είναι ότι διέφυγε τον κίνδυνο. Όμως επειδή έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του, συνεχίζονται οι λεπτομερείς εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος.

Το κοριτσάκι θα διακομισθεί διασωληνωμένο στο Παίδων της Θεσσαλονίκης, αφού στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η τραγωδία που συγκλόνισε την περιοχή

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Ιμέρου στην Αλεξανδρούπολη. Έπειτα από εκτενείς έρευνες, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν ένα παιδί 6 ετών χωρίς τις αισθήσεις του. Το αγοράκι ήταν για μπάνιο με τον πατέρα του και τα ίχνη του χάθηκαν όταν βούτηξε στη θάλασσα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν πλοίο του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη για να συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού.

Πώς θα σώσετε κάποιον που πνίγεται

Ο πνιγμός από κάποια τροφή ή ένα ξένο σώμα που φράσσει τους αεραγωγούς μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή και χρειάζεται άμεση αντίδραση. Και επειδή ο άνθρωπος που πνίγεται, είτε είναι ενήλικος είτε παιδί, πολλές φορές δεν μπορεί να μιλήσει χρειάζεται να αξιολογήσουμε ορισμένα συμπτώματα και κατόπιν να περάσουμε στη δράση.

Συμπτώματα που παρουσιάζει ο άνθρωπος που πνίγεται εξαιτίας φραξίματος στους αεραγωγούς:

  • Αδυναμία να μιλήσει ή να βγάλει κάποιο ήχο.
  • Έντονη δυσκολία στην αναπνοή.
  • Πιάνει με το χέρι του τον λαιμό του.
  • Υπάρχει κυάνωση (το δέρμα του γίνεται μπλε).
  • Ακολουθεί απώλεια των αισθήσεων.

Οι πρώτες βοήθειες που σώζουν τη ζωή

  • Αν ο ενήλικας ή το παιδί που πνίγεται έχει τις αισθήσεις του:
  • Τοποθετούμε τον πάσχοντα σε θέση ώστε το κεφάλι του να είναι πιο κάτω από τον κορμό του, με σκυμμένο το κεφάλι προς τα μπρος ή στα γόνατά μας αν είναι παιδί.
  • Με την παλάμη μας δίνουμε πέντε γρήγορα και δυνατά κτυπήματα στη πλάτη του πάσχοντος ανάμεσα από τις ωμοπλάτες.
  • Ελέγχουμε εάν το αντικείμενο που προκάλεσε την απόφραξη έφθασε στο στόμα. Εάν όχι προχωρούμε σε πέντε πιέσεις με τα χέρια σας στο πάνω μέρος της κοιλιάς του πάσχοντα.
  • Για να γίνει ο χειρισμός αυτός στεκόμαστε πίσω από τον πάσχοντα, αγκαλιάζουμε με τα χέρια τον κορμό του, ενώνουμε τα χέρια μας μπροστά στην κοιλιά του και πιέζουμε με δύναμη το πάνω τμήμα της κοιλιάς ανάμεσα από τα πλευρά και με φορά από κάτω προς τα πάνω.

Αν ο πάσχων έχει χάσει τις αισθήσεις του:

Τον ξαπλώνουμε ανάσκελα, γονατίζουμε πάνω του στο ύψος των μηρών, ενώνουμε τα χέρια μας με τεντωμένους αγκώνες και πιέζουμε με δύναμη στο πάνω μέρος της κοιλιάς ανάμεσα από τα πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση πέντε φορές.

3 σωτήρια tips:

  • Δεν προσπαθούμε να απομακρύνουμε με το χέρι μας την τροφή που προκάλεσε την πνιγμονή παρά κάνουμε τους χειρισμούς που αναφέραμε.
  • Εάν ανοίξουν οι αεραγωγή και η αναπνοή ή η καρδιακή λειτουργία του πάσχοντος δεν έχει επανέλθει θα χρειαστεί να κάνουμε τεχνητή αναπνοή με ή χωρίς καρδιακές μαλάξεις, ανάλογα με την περίπτωση.
  • Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share