Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 1/11: Άγριο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα;

1 Νοεμβρίου 2021 08:06
Καιρός σήμερα 1/11: Άγριο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Το σκηνικό θα γίνει πιο άγριο από σήμερα (1/11), με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα, αφού θα ενισχυθούν οι βροχές και καταιγίδες μαζί με την υγρασία.

Βροχερό προβλέπεται το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν και ομίχλες, με το Μεσογειακό κυκλώνα τελικά να περνά και... να μην ακουμπά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5, στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, το βράδυ όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά. Στη Θράκη θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη και τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται συννεφιά, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υγρασία και ομίχλη για τον Αρναούτογλου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου από τη Δευτέρα (31/10) θα έχουμε ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα με την «είσοδο» του νέου μήνα θα πάμε από τους Βοριάδες στους Νοτιάδες, έχοντας παράλληλα αυξημένη υγρασία, περιορισμένη ορατότητα και αρκετές ομίχλες.

Την Τρίτη (2/11) θα σημειωθούν μάλιστα τοπικές βροχές και εκείνοι που θα πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο θα είναι οι κάτοικοι στα Δωδεκάνησα.

Τα ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα τις δύο πρώτες μέρες της εβδομάδας θα επηρεάσουν και κάποιες περιοχές στα Κεντρικά και Βόρεια, αλλά και νησιωτικές.

Παράλληλα θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας και σε γενικές γραμμές στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλός.

Ολα αυτά την ώρα που το φαινόμενο «Μεσογειακός Κυκλώνας» μετατρέπεται πλέον σε βαρομετρικό χαμηλό και αποχωρεί από την Ελλάδα.

«Απο τους βοριάδες στους νοτιάδες από Δευτέρα: Αυξημένη υγρασία, περιορισμένη ορατότητα, αρκετές ομίχλες και

άνοδος της θερμοκρασίας καθώς μας πλησιάζουν θερμές αέριες μάζες! Πρόσκαιρες οι τοπικές βροχές την Τρίτη

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού έως και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδα στα αναλυτικά δελτια καιρού
της ΕΡΤ3: ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 & 22:45

Για να μη χάνετε τον… καιρό σας».

Απο τους βοριάδες στους νοτιάδες από Δευτέρα: Αυξημένη υγρασία, περιορισμένη ορατότητα, αρκετές ομίχλες και άνοδος της...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, October 31, 2021

Άστατο καιρό βλέπει ο Καλλιάνος

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και μπόρες ιδιαίτερα από νωρίς το πρωί στις περιοχές της Κρήτης, των Κυκλάδων αλλά και στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειο – ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου θα εντοπίζονται λίγες τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση, ενώ στα ανατολικά – ηπειρωτικά τμήματα θα υπάρχουν τοπικές βροχές.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, κατάλοιπα της κακοκαιρίας της Ιταλίας.

Από το βράδυ, στα δυτικά θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν έντονες βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-2- βαθμούς Κελσίου, στις περισσότερες πεδινές περιοχές και στα Επτάνησα, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20-23 βαθμούς.

Για την Αττική, μικρή πιθανότητα βροχής με πυκνές νεφώσεις και θερμοκρασία 10-20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν αναμένονται προβλήματα τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Την Τρίτη, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη την χώρα, με την θερμοκρασία από 16- 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ στους 23 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share