Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022

Ηλίας Μόσιαλος κατά των SMS στους ανεμβολίαστους: «Κακή ιδέα, να την πάρουν πίσω»

Αντίθετος με το συγκεκριμένο μέτρο

31 Οκτωβρίου 2021 13:13
Ηλίας Μόσιαλος κατά των SMS στους ανεμβολίαστους: «Κακή ιδέα, να την πάρουν πίσω»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αντίθεση του εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει μαζικά sms στα κινητά τηλέφωνα των ανεμβολίαστων.

«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» δήλωσε στον Ant1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE και διερωτήθηκε: «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;».

Μόσιαλος:

Όπως τόνισε θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και θα ανακύψει το ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο τονίζοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια», δήλωσε.

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: «Βομβαρδισμός» με SMS για να εμβολιαστούν - Τι θα συμβεί αν συνεχίσουν να αρνούνται

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: «Βομβαρδισμός» με SMS για να εμβολιαστούν - Τι θα συμβεί αν συνεχίσουν να αρνούνται

Η ανησυχία «σκεπάζει» ξανά το σύστημα υγείας με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έρχεται ένας «βομβαρδισμός» μηνυμάτων καθημερινά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Επιστημόνων, η οποία θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της την Τετάρτη. Κλειστοί χώροι και κρύο και ρυθμός εμβολιασμού, φαίνεται ότι αφήνουν αποτύπωμα, 20 ημέρες από το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων.

Ποια είναι τα νέα μέτρα για όσους συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται

Στις «κόκκινες» περιοχές και κατ΄ αρχήν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αλλά πλέον και στην Αττική, αλλά και στις 10 περιοχές με τριψήφιο αριθμό, εστιάζει η Επιτροπή των Ειδικών με «φωνές» για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Μελετώνται περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ, δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.

Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share