Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Μονή Πετράκη: Σοκαριστική ομολογία του ιερέα - «Εμπνεύστηκα από την Έφη...»

Η στιγμή που επιτίθεται με το βιτριόλι στους ιεράρχες

31 Οκτωβρίου 2021 12:18
Μονή Πετράκη: Σοκαριστική ομολογία του ιερέα - «Εμπνεύστηκα από την Έφη...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικά είναι τα λόγια του ιερέα, που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη εναντίον των ιεραρχών, με τον ίδιο να κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να λέει πως εμπνεύστηκε από την αντίστοιχη πράξη της Έφης εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Όπως είπε μιλώντας στο STAR, «Ζητώ συγγνώμη, φιλώ το χέρι τους και τους βάζω και μετάνοια. Δεν ήθελα να προκαλέσω σε κανέναν κακό. Βεβαίως έχω μετανιώσει για την πράξη γι’ αυτό που εξελίχθηκε. Εγώ δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν, ούτε να βλάψω κανέναν. Το καυστικό υγρό το πήρα για μένα».

Σχετικά με το πώς σκέφτηκε να κάνει την επίθεση με βιτριόλι, υποστήριξε ότι «από την Έφη το είχα δει και μου είχε έρθει κάποια στιγμή στο μυαλό μου και είπα ότι αυτό το καυστικό υγρό μπορεί να με σκοτώσει γιατί αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Η υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου συσχετίζεται με τη δική μου υπόθεση. Η κα Παλιοσπύρου έχει 90 ημέρες στο νοσοκομείο και 20 επεμβάσεις και από τους σεβασμιότατους Μητροπολίτες δεν έπαθε κανείς τίποτα».

Σε ερώτηση εάν είναι εύκολο να βρει κάποιος βιτριόλι ο κατηγορούμενος ιερέας απάντησε: «βεβαίως, είναι και πάρα πολύ εύκολο. Πατάς στο ίντερνετ καυστικό υγρό και σου βγάζει τις χημικές ομάδες, παίρνεις τηλέφωνο, κάνεις μια παραγγελία και σου έρχεται με το κούριερ στο σπίτι αντικαταβολή. Εγώ Κυριακή πήρα την απόφαση, Δευτέρα το παρήγγειλα και Παρασκευή το παρέλαβα».

Η στιγμή που ρίχνει τα μπουκάλια με το βιτριόλι

Ο ίδιος περιέγραψε και την επίθεση εναντίον των Ιεραρχών λέγοντας τα εξής: «εκείνη τη στιγμή θόλωσε το μυαλό μου. Πήρα το καυστικό υγρό, το έριξα πρώτα πάνω μου και κάηκαν τα ράσα μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου, το σώμα μου και με το αριστερό χέρι που είχα, γιατί είχα δύο μπουκάλια, με το αριστερό χέρι μου πέφτει το ένα μπουκάλι κάτω και με το δεξί το μπουκάλι εκτόξευσα στον αέρα χωρίς να στοχεύω κάποιον».

Όπως είπε «η ζωή μου έχει αλλάξει. Βρίσκομαι στη φυλακή και σε πολύ άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η ζωή της φυλακής είναι δύσκολη».

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη (2/11) ο ιερέας θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share