Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: «Βομβαρδισμός» με SMS για να εμβολιαστούν - Τι θα συμβεί αν συνεχίσουν να αρνούνται

Περιορίζονται ακόμη περισσότερο στις επιλογές τους

31 Οκτωβρίου 2021 09:08
Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: «Βομβαρδισμός» με SMS για να εμβολιαστούν - Τι θα συμβεί αν συνεχίσουν να αρνούνται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ανησυχία «σκεπάζει» ξανά το σύστημα υγείας με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έρχεται ένας «βομβαρδισμός» μηνυμάτων καθημερινά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Επιστημόνων, η οποία θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της την Τετάρτη. Κλειστοί χώροι και κρύο και ρυθμός εμβολιασμού, φαίνεται ότι αφήνουν αποτύπωμα, 20 ημέρες από το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων.

Ποια είναι τα νέα μέτρα για όσους συνεχίζουν να μην εμβολιάζονται

Στις «κόκκινες» περιοχές και κατ΄ αρχήν στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία αλλά πλέον και στην Αττική, αλλά και στις 10 περιοχές με τριψήφιο αριθμό, εστιάζει η Επιτροπή των Ειδικών με «φωνές» για αυστηροποίηση των μέτρων στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Μελετώνται περαιτέρω περιορισμοί τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ, δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test τρεις φορές την εβδομάδα με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms.

Την ίδια ώρα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share