Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ιστιαία: «Ήξερα ότι η γιαγιά είχε χρήματα, γι’ αυτό αποφάσισα να τη ληστέψω» – Τι λέει ο 25χρονος Ρομά

Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό του εγκλήματος

30 Οκτωβρίου 2021 14:19
Ιστιαία: «Ήξερα ότι η γιαγιά είχε χρήματα, γι’ αυτό αποφάσισα να τη ληστέψω» – Τι λέει ο 25χρονος Ρομά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την άγρια δολοφονία της 80χρονης ηλικιωμένης στην Ιστιαία ομολόγησε ένας 25χρονος Ρομά, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο νεαρός, έπειτα από πολύωρη κατάθεση, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό του εγκλήματος στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας.

«Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι, γι’ αυτό αποφάσισα να την ληστέψω. Πήγα στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά η γιαγιά μιλούσε στο τηλέφωνο και έφυγα» κατέθεσε ο νεαρός δολοφόνος, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας lawandorder.gr.

ιστιαία ληστεία γιαγιά

«Επέστρεψα μισή ώρα αργότερα. Η γιαγιά ήταν στην αυλή του σπιτιού, την χτύπησα και την έσπρωξα. Έπεσε στο έδαφος, μπήκα στο σπίτι και άρπαξα 900 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Ήμουν μεθυσμένος και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 25χρονος, υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά πως στην προσπάθειά του να διαφύγει, την έσπρωξε στην αυλή του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα.

Στον εισαγγελέα

Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας για την απαγγελία των κατηγοριών, με βάση την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη εντοπίστηκε στην αυλή μέσα στα αίματα, χωρίς τις αισθήσεις της, το πρωί της Παρασκευής, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι επρόκειτο για ληστεία αφού ήταν άνω κάτω.

Λίγο αργότερα, άνδρες της ομάδας Γ ΟΠΚΕ, έσπευσαν και συνέλαβαν σε κοντινό καταυλισμό Ρομά, έναν νεαρό ύποπτο, ο οποίος και οδηγήθηκε στο τοπικό τμήμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share