Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αλέξης Κούγιας - Πέραμα: «Το πόρισμα θα ρίχνει ευθύνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων»

Τρεις από τους επτά αστυνομικούς είχαν μόλις 25 μέρες εκπαίδευση

30 Οκτωβρίου 2021 13:26
Αλέξης Κούγιας - Πέραμα: «Το πόρισμα θα ρίχνει ευθύνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των επτά αστυνομικών από τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα αναφέρθηκε στο επίμαχο πόρισμα με αφορμή και τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, διευκρινίζοντας αρχικά δεν σχολιάζει διαρροές.

Σχετικά με τη διαδρομή της αιματηρής καταδίωξης, επεσήμανε πως όταν το όχημα με τους τρεις Ρομά εγκλωβίζεται και πάει προς το Σχιστό, ξεκινούν οι μοτοσικλετιστές και υπάρχει αναταραχή στο κέντρο επιχειρήσεων.

«Πρέπει να στείλει προς την πλευρά εκείνη οχήματα που θα προσεγγίσουνε με ασφάλεια το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό το λόγο το πόρισμα περιλαμβάνει ευθύνες του κέντρου επιχειρήσεων και εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες ευθύνες», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MΕGA.

Πέραμα - Αλέξης Κούγιας: «Οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή»

Αναφορικά με το επίμαχο πόρισμα πρόσθεσε:

«Επειδή γνωρίζω τη δικογραφία μπορώ να την σχολιάσω με ασφαλέστερο τρόπο. Τίποτα απ’ ότι άκουσα δεν είναι αλήθεια. Μία ανακριτής, μία εισαγγελέας και μία σειρά από ανθρώπους επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς των εντολέων μου. Θέλω να σας πω μόνο ότι συμφώνησαν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάνει καμία παράνομη πράξη. Άνθρωποι που δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο και γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Το πόρισμα, αυτό που διέρρευσε προς τα έξω, δεν ξέρω αν αληθεύει. Κάποιοι προσπαθούν να αποσύρουν τις ευθύνες τους και να προκαλέσουν πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη θα πρέπει όλοι να σιωπούν και να τη σέβονται. Μέχρι τώρα η δικαιοσύνη θεώρησε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν διαπράξει το αδίκημα που κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει».

Πέραμα: Τι έδειξε το πόρισμα

Το πόρισμα της έρευνας για την καταδίωξη στο Πέραμα βρίσκεται στα χέρια του Τάκη Θεοδωρικάκου και θα ανακοινωθεί αύριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει:

  • Τρεις από τους επτά αστυνομικούς προσελήφθησαν το 2020 και είχαν μόλις 25 μέρες εκπαίδευση.
  • 32 σφαίρες από τις 38 έριξαν οι τρεις αστυνομικοί.
  • Δεν υπήρχε συνεννόηση με το κέντρο επιχειρήσεων.
  • Σπασμένο τηλέφωνο μέσω ασυρμάτων και πρόβλημα στις επικοινωνίες.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share