Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μονή Πετράκη: Ανατροπή για την επίθεση με βιτριόλι - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας (Video)

Καλείται σε νέα απολογία

29 Οκτωβρίου 2021 11:55
Μονή Πετράκη: Ανατροπή για την επίθεση με βιτριόλι - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε τον περασμένο Ιούνιο με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη. Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για την επίθεση στην Ιωάννα, όπου η κατηγορούμενη καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τώρα και ο ιερέας κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα αν και η αρχική κατηγορία ήταν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, σε νέα απολογία καλείται ο υπό καθαίρεση ιερέας που έριξε βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες τον προηγούμενο διάστημα, καθώς η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η ανακρίτρια με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη:

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψη του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι είχε επικαλεστεί μετά την επίθεση ψυχολογικά προβλήματα και αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και στη συνέχεια στο Δρομοκαΐτειο για εξετάσεις.

Η υπερασπιστική του γραμμή ήταν εξαρχής η ψυχολογική κατάσταση της υγείας του, στοχεύοντας σε άρση του καταλογισμού για το περιστατικό ώστε να αποφύγει την καταδίκη. Ωστόσο, τελικά είχε κατηγορηθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», είχε πει ενώ παραδέχθηκε στη συνέχεια πως αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει τόσο την Αρχιεπισκοπή όσο και τον Μητροπολίτη Βέροιας ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα αν η απόφαση ήταν υπέρ της καθαίρεσης του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share