Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχονται νέα μέτρα! Τελεσίγραφο από τον Θάνο Πλεύρη (Video)

Μη διαπραγματεύσιμο το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown

29 Οκτωβρίου 2021 10:24
Έρχονται νέα μέτρα! Τελεσίγραφο από τον Θάνο Πλεύρη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επιβεβαίωσε σήμερα πως επίκεινται νέα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη κρουσμάτων και η αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέα μέτρα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα - πλην του οριζόντιου lockdown.

«Δεν υπάρχει περίπτωση για οριζόντια περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση τοπικών lockdown, αλλά ούτε και περιορισμών σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «οι όποιοι περιορισμοί θα αφορούν χώρους εμβολιασμένους με μη εμβολιασμένους, όπως τα θέατρα».

Διεμήνυσε, άλλωστε, ότι «δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για μη εμβολιασμένους στην εστίαση», ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση με πολιτική απόφαση και με συζήτηση με λοιμωξιολόγους να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους».

Lockdown ξανά στην Ελλάδα; Σε ποιες περιοχές μπορεί να επιβληθεί

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού με τον Νίκο Τζανάκη να κάνει μία εφιαλτική πρόβλεψη για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα και να προειδοποιεί για το ποιες περιοχές μπορεί να επιβληθεί. Ενώ, να υπενθυμίσουμε πως είχε προτείνει «Να εφαρμοστεί καθολική απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού στους ανεμβολίαστους».

«Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους. Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους», είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Τι είπε για την επαναφορά τοπικών lockdown.

Σε ότι αφορά την προσβολή από κορωνοϊό και αρκετών εμβολιασμένων, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι κατά βάση ειναι «άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει επαρκή άμυνα ή άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλούς μήνες πριν, πχ. τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ειδικά αν είναι και ηλικιωμένοι και πλέον δεν έχουν καλή άμυνα και πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την Τρίτη δόση του εμβολίου».

Lockdown: Αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Ο κ. Τζανάκης είπε «για κάθε επιπλέον 1000 κρούσματα, Θα έχουμε ακόμη 10 νεκρούς και περίπου 50-90 διασωληνώσεις», προσθέτοντας «εγώ δεν αποκλείω να έχουν μέτρα τοπικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα. Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής και κόσμος από πολλές γύρω περιοχές επισκέπτεται την περιοχή».

«Έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως», είπε ο κ. Τζανάκης, καταλήγοντας ότι είναι πρόβλημα «τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων από αρκετούς μήνες», κάνοντας έκκληση προς όλους να κάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου ή αν έχουν εμβολιαστεί ήδη, να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share