Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ρομά επιχείρησαν να κλείσουν ξανά την Εθνική Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό

Απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή

28 Οκτωβρίου 2021 20:59
Ρομά επιχείρησαν να κλείσουν ξανά την Εθνική Κορίνθου-Πατρών στο Ζευγολατιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, επιχείρησαν να αποκλείσουν εκ νέου απόψε ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες, Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Πέραμα: Απειλιτικά τηλεφωνήματα για Κούγια! (Video)

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 7 αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό στο Πέραμα αλλά και ο 14χρονος ο οποίος παραδόθηκε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ήταν ο οδηγός και ο τραυματίας, που βρισκόταν στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Ο συνήγορος των αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «οι αστυνομικοί πήγαν με χειροπέδες στα δικαστήρια γιατί εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί», ενώ πρόσθεσε ότι «ήταν τόσο σκληρή η αντιμετώπισή τους από τους συναδέλφους τους σαν να ήταν κοινοί κακοποιοί, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά των αστυνομικών προς τον εμφανισθέντα ως δήθεν κατά τους εντολείς του οδηγούντα το αυτοκίνητο”.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον 14χρονο, «κατά την άποψη των εντολέων μου δεν είναι αυτός. Απλώς έγινε επιλογή, ένας έξυπνος υπερασπιστικός ελιγμός. Είναι αδύνατον, κατά τους εντολείς μου, αυτό το αυτοκίνητο, αυτούς τους ελιγμούς να τους έκανε ένας 14χρονος».

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι «οποιασδήποτε κάτω των 15 ετών δεν έχει ποινική ευθύνη και αντιμετωπίζει μόνο σωφρονιστικά μέτρα. Άρα ήταν αυτονόητη η απελευθέρωσή του».

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμη ότι δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα για την υπόθεση. «Έγιναν απειλητικά τηλεφωνήματα στο γραφείο μου και τους συνεργάτες μου και μάλιστα με άγριο τρόπο από ανήθικους ανθρώπους».

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share