Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 35χρονου ερασιτέχνη ψαρά

«Είμαστε σοκαρισμένοι», λέει η σύζυγος του ενός τραυματία

28 Οκτωβρίου 2021 19:05
Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 35χρονου ερασιτέχνη ψαρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 35χρονου ερασιτέχνη ψαρά έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο άτυχος άνδρας πήγε σήμερα το πρωί μαζί με τρεις φίλους του να ψαρέψουν στην Αγία Πελαγία. Πήγαν σε ένα απόκρημνο βραχώδες σημείο στις Αλυκιές και έριξαν τα καλάμια τους.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το καλάμι του 35χρονου γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στη θάλασσα. Ο ίδιος στην προσπάθειά του να το πιάσει έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στα νερά ενώ ενδεχομένως χτύπησε και στα βράχια. Ο 27χρονος φίλος του βούτηξε για να τον σώσει ενώ το ίδιο έπραξε και ο 30χρονος.

Ο τέταρτος της παρέας που έμεινε στη στεριά πήρε τηλέφωνο το 100 που με τη σειρά του ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα. Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή, ένα καταδυτικό σκάφος και δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού. Ωστόσο φάλαινα κατάπιε και ξέρασε άντρα, ο οποίος κατάφερε και επέζησε!

Το αλιευτικό περισυνέλεξε τη σορό του άτυχου 35χρονου ο οποίος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή καθώς και τον 27χρονο ενώ δύτες διέσωσαν τον 30χρονο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στο σημείο και παρέλαβαν τους δύο άντρες σε κατάσταση σοκ και με εμφανή τα σημάδια της υποθερμίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΓΝΗ βρίσκεται και η σορός του 35χρονου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

«Είμαστε σοκαρισμένοι», λέει η σύζυγος του ενός τραυματία

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι συγγενείς τόσο του θύματος όσο και των τραυματιών.

«Οι γιατροί σταθεροποίησαν τον σύζυγό μου και έχει μεταφερθεί στον θάλαμο. Είναι σε κατάσταση σοκ όπως άλλωστε και όλοι μας», ανέφερε η σύζυγος του ενός τραυματίας μιλώντας στο cretapost.

«Οι τέσσερις τους είναι χρόνια φίλοι και πηγαίνουν συχνά για ψάρεμα. Έτσι έγινε και σήμερα. Σηκώθηκαν το πρωί και πήγαν στις Αλυκές για να ψαρέψουν. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί», τόνισε σχετικά η σύζυγος του ενός τραυματία.

Συναγερμός στην Καβάλα: Αγνοείται 63χρονος ψαράς

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στην Καβάλα για τον εντοπισμό 63χρονου ψαρά, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής (24/10).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ίχνη του 63χρονου αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή Ελευθερών Καβάλας, όπου είχε πάει για ψάρεμα με λέμβο.

Η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε χθες κι έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διά θαλάσσης και από ξηράς για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο, για την ώρα, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

agnoeitai-psaras-sto-strymoniko-kolpo

Θεσσαλονίκη: Αγνοείται ερασιτέχνης ψαράς στον Στρυμονικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί 43χρονος ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας στη θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις έρευνες συμμετέχουν 4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα αεροσκάφος Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Κατά πληροφορίες, ο ψαράς βγήκε στη θάλασσα με το σκάφος του σήμερα το πρωί και ξεκίνησε να αναζητείται περίπου στις 17:00. Μέχρι τώρα, το σκάφος του δεν έχει βρεθεί ενώ οι έρευνες αναμένεται να ενταθούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share