Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021

Πουλάκης για Λιγνάδη: «Η λέξη καταδικαστέο είναι πολύ λίγο γι' αυτά που μαθαίνουμε»

«Από τότε που βγήκε όλο αυτό είμαι σε κατάσταση σοκ»

28 Οκτωβρίου 2021 15:43
Πουλάκης για Λιγνάδη: «Η λέξη καταδικαστέο είναι πολύ λίγο γι' αυτά που μαθαίνουμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης μίλησε μεταξύ άλλων, για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και πιο συγκεκριμένα για τον καθηγητή του στο Εθνικό Θέατρο, τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η λέξη καταδικαστέο δεν μπορεί να εκφράσει αυτό που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας από τον Φεβρουάριο, αυτά που μαθαίνουμε.. Το καταδικαστέο είναι λίγο» δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος τοποθετείται συχνά για τα σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Ο Δημητρης Λιγνάδης ήταν καθηγητής του στο Εθνικό Θέατρο, σκηνοθέτησε δε και τις 3 πρώτες παραστάσεις του.

«Ναι ήταν καθηγητής μου, σπουδαίος άνθρωπος πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα καλλιτεχνικά και επαγγελματικά. Οι σχέσεις μας ήρθαν κάποια στιγμή σε ρήξη, μετά από δική μου απόφαση επειδή είδα κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν» δήλωσε ο Όμηρος Πουλάκης.

«Απ’ όταν βγήκαν αυτά στην δημοσιότητα, είμαι σε κατάσταση σοκ» συμπλήρωσε ο ηθοποιός στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα».

Οι προσωπικές ιστορίες του ηθοποιού

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είχε ακούσει κάτι για τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν τις καταγγελίες είπε ότι «Δεν είχα αντιληφθεί σεξουαλικά εγκλήματα προφανώς, Αν υπήρχε ορατότητα τέτοιων εγκλημάτων δε θα καθόμουν να τα βλέπω.»

Για τις δικές του προσωπικές ιστορίες είπε «Έχω δεχτεί άσχημη συμπεριφορά αλλά δε θεωρώ ότι συγκρίνονται αυτά που πέρασα εγώ με αυτά που έχουν περάσει οι άνθρωποι που έκαναν αυτές τις καταγγελίες».

Δύσκολες στιγμές για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Έρευνα για το αδίκημα της διακίνησης π@ρν@γραφικού υλικού ανηλίκων! (Video)

Αίτημα για νέα έρευνα για το αδίκημα της διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων θα ξεκινήσει για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ γνωστός σκηνοθέτης αναφέρει πως είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη με ανήλικα αγόρια σε μπαλκόνι ξενοδοχείου στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015! Παράλληλα, διαβάστε για την αποκάλυψη του αδερφού του και οι αιχμές για εμμονική συκοφάντηση του ονόματος τους.

Όλες οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη από τον Πέτρο Κουσουλό στο παρακάτω βίντεο:

Ραγδαίες εξελίξεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη: Η επόμενη κινησή του μέσα από τη φυλακή

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος τα επόμενα 24ωρα θα ζητήσει την «αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους» σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια.

Συγκεκριμένα, αίτημα εξόδου από τη φυλακή θα καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο εντολέας του θα ζητήσει «αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

Ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως η χθεσινή απόφαση να μην επιβληθεί νέα προσωρινή κράτηση για τις δύο «νέες κωμικές στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών» αποτελεί δικαίωση για τον «αθώο εντολέα μας».

Στο δελτίο Τύπου του κ. Κούγια αναφέρεται:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο, που εξέτασε την έφεση του κου Εισαγγελέα Εφετών κατά της αποφάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε δικαιώσει τη νομική άποψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της 19ης Τακτικής Ανακριτού κας Μπάκα περί του ότι και από απόψεως στοιχείων, αλλά και δικονομικά δεν δικαιολογείτο νέα προσωρινή κράτηση, λόγω δύο νέων κωμικών στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών από τον εντολέα μας, επίλεκτο ηθοποιό και σκηνοθέτη κο Δημήτριο Λιγνάδη, επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο και με ανώτερους Δικαστές τις απόψεις του εντολέως μας και της κας Ανακρίτριας και το μόνο, το οποίο ανεδείχθη είναι ότι χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία είδαμε τη συνέχεια μιας απαράδεκτης νομικά και δικονομικά εισαγγελικής προσπάθειας (η εισαγγελική αρχή είναι αδιαίρετη) να εξοντωθεί ο εντολέας μας και να συνεχιστεί η χωρίς αξιόπιστα στοιχεία προσωρινή του κράτηση.

Δημήτρης Λιγνάδης

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις διάφορες τοποθετήσεις του κου Αλεξίου Κούγια, εις βάρος του εντολέως μας έχει ασκηθεί μια παράνομη - άκυρη ποινική δίωξη, χωρίς ποτέ, όπως απαιτεί ο νόμος, να κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση και, αφού του δοθούν όλα τα στοιχεία, να δώσει εξηγήσεις και έχει εκδοθεί ένα απαράδεκτο ουσιαστικά και νομικά ένταλμα συλλήψεως, βάσει του οποίου παράνομα συνελήφθη και κρατείται.

Όπως είναι γνωστό, ο εντολέας μας κρατείται προσωρινά παρά το ότι με ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρες (υπουργούς, εκδότες, δικαστές, επιστήμονες, έγγραφα) κονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες εις βάρος του κατηγορίες από εντελώς αναξιόπιστους δήθεν βιασθέντες, τους οποίους έχει μηνύσει και μέχρι σήμερα σεβόμενος την κρίση της κας Ανακρίτριας δεν προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κρατήσεώς του σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο.

Μετά τη χθεσινή δικονομική και ουσιαστική δικαίωσή μας τις επόμενες αμέσως ημέρες ο αθώος εντολέας μας θα προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου και θα ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share