Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021

Λύτρας για επίθεση με βιτριόλι: Αναγνωρίστηκε η πρόθεση της Έφης να σκοτώσει την Ιωάννα! (Video)

«Έξι χρόνια το πολύ θα μείνει στη φυλακή, αλλά η Ιωάννα θα βασανίζεται για πολλά περισσότερα»

28 Οκτωβρίου 2021 11:42
Λύτρας για επίθεση με βιτριόλι: Αναγνωρίστηκε η πρόθεση της Έφης να σκοτώσει την Ιωάννα! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ικανοποιημένη είναι η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη τον Μάιο του 2020.

Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, τόνισε ότι αυτό που προκύπτει από την υπόθεση είναι ότι πρόθεση της κατηγορούμενης, Έφης ήταν να σκοτώσει αυτό το κορίτσι.

Για την ποινή, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι έξι χρόνια το πολύ θα μείνει στη φυλακή, αλλά η Ιωάννα θα βασανίζεται για πολλά περισσότερα. Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι με συγκεκριμένες ποινές και συγκεκριμένα εγκλήματα, ώστε να σταματήσει και ο μιμητισμός.

Επίθεση με βιτριόλι: «Η 36χρονη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο - Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει!» - Οι ισχυρισμοί του Κεχαγιόγλου

Να μην κρίνουν ένοχη την εντολέα του και δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ζήτησε πριν από λίγο από δικαστές και ενόρκους ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου αγορεύοντας στο δικαστήριο.

«Η 36χρονη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο! Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει!» - Οι ισχυρισμοί του Κεχαγιόγλου

«Αν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα είχε 100 τρόπους να το κάνει» τόνισε ο συνήγορος της 36χρονης και ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του στο ακροατήριο είπε:

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας με την οποία η 36χρονη είχε φιλική επαφή) για να ξεκαθαρίσει το θέμα Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες.

Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και ο πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της. Είναι ένοχη και απέναντι στο αυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

Ο κ. Κεχαγιόγλου χαρακτήρισε την 36χρονη ως ένα άτομο με εμμονή και ζήτησε από το δικαστήριο να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και όχι αυτά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Έφης για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι οποίες θα πρέπει να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει διότι αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας. Όμως, ούτε η οικογένεια της δράστιδος ούτε η ίδια έχει την οικονομική δυνατότητα για να το πράξει.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζετε ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου.

Επίσης κατά την αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, για να τονίσει σχετικά στη δίκη: «Γιατί στον δράστη αυτής της επίθεσης που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη;

Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share