Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σείεται η Κρήτη! Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σε Ζάκρο και Αρκαλοχώρι

Νέες δονήσεις «ξύπνησαν» το νησί

28 Οκτωβρίου 2021 09:28
Σείεται η Κρήτη! Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σε Ζάκρο και Αρκαλοχώρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου. Στις 6:51 σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Ζάκρου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 29 Χλμ. ανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 20 χλμ. Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί για τη σεισμική δραστηριότητα σε πολλά μέρη της χώρας!

 Δύο νέες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη

Λίγο αργότερα, στις 07.14 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο το πολύπαθο Αρκαλοχώρι, με ένταση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, 3,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα ν/δ του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος στα 12,4 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Αττική: Καμπανάκι Ευθύμιου Λέκκα - «Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα»

Μπορεί ο χθεσινός σεισμός, που είχε επίκεντρο στο Μαρούσι να ήταν μικρός σε μέγεθος, έγινε όμως αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Φιλαδέλφεια.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το Δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», σημείωσε ο κ. Λέκκας στο Mega.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 2,9 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 10 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας και βάθος μόλις 9 χλμ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share