Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέραμα: Ολοκληρώθηκε η απολογία των 7 αστυνομικών - Στο Τζάνειο ο ανακριτής

Περίπου 11 ώρες είχε διάρκεια η απολογία τους

27 Οκτωβρίου 2021 20:46
Πέραμα: Ολοκληρώθηκε η απολογία των 7 αστυνομικών - Στο Τζάνειο ο ανακριτής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοκληρώθηκε η απολογία των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Ο ανακριτής στον Πειραιά έλαβε τις απολογίες των αστυνομικών, και σύμφωνα με πληροφορίες οδεύει προς το Τζάνειο, όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας Ρομά, από το επεισόδιο. Πρόθεσή του είναι να συνομιλήσει με τον νεαρό ώστε να συλλέξει κι άλλες πληροφορίες για το περιστατικό, πριν βγάλει την οριστική του απόφαση. Αν δηλαδή θα κριθούν προφυλακιστέοι ή όχι οι επτά αστυνομικοί.

Και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος των επτά αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας, αμφισβητείται η ταυτότητα του 15χρονου καταζητούμενου στην καταδίωξη στο Πέραμα, ο οποίος εμφανίστηκε στα δικαστήρια του Πειραιά το πρωί της Τετάρτης, 27 Οκτωβρίου.

Πέραμα: Έφτασαν στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί - Τους χειροκρότησαν και φώναζαν «ήρωες»

Στον τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν έφτασαν σήμερα οι επτά αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην αιματηρή καταδίωξη, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας 20χρονος στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, έφτασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα και με χειροπέδες.

Πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φώναζαν «μπράβο» και «είστε ήρωες».


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share