Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Σε διάσκεψη το δικαστήριο - Βγαίνει η απόφαση για την Έφη!

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

27 Οκτωβρίου 2021 13:31
Επίθεση με βιτριόλι: Σε διάσκεψη το δικαστήριο - Βγαίνει η απόφαση για την Έφη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναμένεται να εκδώσει σήμερα την τελική ετυμηγορία του για την 36χρονη δράστιδα της επίθεσης Έφη.

Μάλιστα δικαστές και ένορκοι έχουν αποσυρθεί και διασκέπτονται επί της ενοχής της κατηγορουμένης.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης και σε σχετικά επιχειρήματα που ο κ. Κεχαγιόγλου, προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του.

Ο εισαγγελέας μεταξύ άλλων στην σχετική τοποθέτησή του είπε: «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν ζητεί ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η Έφη» - Η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου και η αντίδραση της Ιωάννας

Άρχισε μετά τις 9 σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της Έφης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Στην αγόρευσή του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Όπως ανέφερε ο συνήγορός της 36χρονης, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η εντολέας του, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση. «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας.

Προέρχεται όμως από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Αρχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος της κατηγορούμενης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα και επισήμανε, εκ νέου, ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας. Τότε ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο κ.Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της, πλην όμως ακόμη μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Ο συνήγορος ζήτησε ακόμη από δικαστές και ενόρκους να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.

Η αγόρευση του κ. Κεχαγιόγλου συνεχίζεται. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα το δικαστήριο να εκδώσει την απόφασή του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share