Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Lockdown ξανά στην Ελλάδα; Σε ποιες περιοχές μπορεί να επιβληθεί

Ζοφερές οι εκτιμήσεις Τζανάκη

27 Οκτωβρίου 2021 09:22
Lockdown ξανά στην Ελλάδα; Σε ποιες περιοχές μπορεί να επιβληθεί
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού με τον Νίκο Τζανάκη να κάνει μία εφιαλτική πρόβλεψη για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Ελλάδα και να προειδοποιεί για το ποιες περιοχές μπορεί να επιβληθεί. Ενώ, να υπενθυμίσουμε πως είχε προτείνει «Να εφαρμοστεί καθολική απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού στους ανεμβολίαστους».

«Οι περιοχές με καλή εμβολιαστική κάλυψη, θα έχουν μια διαχειρίσιμη έξαρση κρουσμάτων, χωρίς πολλές νοσηλείες διασωληνώσεις και θανάτους. Στον αντίποδα, περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν αυξημένα κρούσματα, αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις, δυστυχώς και θανάτους», είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Τι είπε για την επαναφορά τοπικών lockdown.

Σε ότι αφορά την προσβολή από κορωνοϊό και αρκετών εμβολιασμένων, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας είπε ότι κατά βάση ειναι «άνθρωποι που δεν έχουν αναπτύξει επαρκή άμυνα ή άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλούς μήνες πριν, πχ. τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ειδικά αν είναι και ηλικιωμένοι και πλέον δεν έχουν καλή άμυνα και πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την Τρίτη δόση του εμβολίου».

Lockdown: Αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο

Ο κ. Τζανάκης είπε «για κάθε επιπλέον 1000 κρούσματα, Θα έχουμε ακόμη 10 νεκρούς και περίπου 50-90 διασωληνώσεις», προσθέτοντας «εγώ δεν αποκλείω να έχουν μέτρα τοπικά σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα. Η Θεσσαλονίκη έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής και κόσμος από πολλές γύρω περιοχές επισκέπτεται την περιοχή».

«Έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως», είπε ο κ. Τζανάκης, καταλήγοντας ότι είναι πρόβλημα «τόσο η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όσο και η μείωση της άμυνας των εμβολιασμένων από αρκετούς μήνες», κάνοντας έκκληση προς όλους να κάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου ή αν έχουν εμβολιαστεί ήδη, να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share