Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέραμα: Έφτασαν στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί - Τους χειροκρότησαν και φώναζαν «ήρωες» (Video)

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

27 Οκτωβρίου 2021 09:08
Πέραμα: Έφτασαν στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί - Τους χειροκρότησαν και φώναζαν «ήρωες» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν έφτασαν σήμερα οι επτά αστυνομικοί, που βρίσκονταν στην αιματηρή καταδίωξη, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά ένας 20χρονος στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι, που είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, έφτασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα και με χειροπέδες.

Πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φώναζαν «μπράβο» και «είστε ήρωες».

Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης και τα ερωτήματα

Μία σειρά από ερωτήματα φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο έρευνας όσον αφορά στην φονική καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου και κατέληξε στη δολοφονία, από αστυνομικά πυρά, ενός 20χρονου.

Όλα άρχισαν πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα ύποπτο όχημα και κινήθηκαν προς το μέρος του για έλεγχο.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε, αλλά επιτάχυνε και άρχισε καταδίωξή του που έφτασε μέχρι και το Πέραμα.

Όταν το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε, ο 20χρονος επιχείρησε να κάνει ελιγμούς για να αποφύγει τη σύλληψη, έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα και παρέσυρε πέντε μηχανές της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός και να τραυματιστεί ένας από τους άλλους δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου.

Ο τρίτος ύποπτος το έσκασε από το σημείο πεζός και σε εξέλιξη είναι έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Τόσο αυτός όσο και ο τραυματίας είναι ανήλικοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share