Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 27/10: «Πάγος» η χώρα με τσουχτερό κρύο - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση;

27 Οκτωβρίου 2021 07:38
Καιρός σήμερα 27/10: «Πάγος» η χώρα με τσουχτερό κρύο - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: «Παγωμένη» θα είναι η χώρα σήμερα (27/10), με το κρύο να είναι αρκετό μέσα στις επόμενες μέρες, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, όπως έχει ήδη προβλεφθεί.

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, στην κεντρική και νότια χώρα, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νότια, όπου από τις απογευματινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από μηδέν έως 15 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Σποράδες. Στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο, αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4-5 μποφόρ και στα δυτικά βορειοανατολικοί, 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

«Χειμώνας» σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Ως και 4,5 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία σήμερα (26/10) σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο έγκριτος μετεωρολόγος της δημόσια τηλεόρασης προσθέτει ότι υπάρχουν αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία για τις επόμενες ημέρες, καθώς, εν τέλει, το σύστημα που έρχεται από τα δυτικά δεν αναμένεται να δώσει έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα.

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στην Κρήτη και κυρίως στα πιο δυτικά και κεντρικά τμήματα της μεγαλονήσου, τα σύννεφα θα είναι αρκετά πυκνά. Εκεί δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά. Οι εν λόγω βροχές θα είναι διάσπαρτες και θα έχουν τη μορφή μπόρας.

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα, αλλά και τις βραδινές/νυχτερινές ώρες της Τετάρτης, τα συγκεκριμένα φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο στα πιο δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Το κρύο θα είναι ακόμα πιο τσουχτερό από αυτό της Τρίτης. Δείτε σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα είναι κάτω από το μηδέν το πρωί της Τετάρτης:

Την Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου, τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς, ίσως και της βορειοανατολικής.

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης, θα σημειώνονται βροχές στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή, τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες, πάλι ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς, ίσως και της βορειοανατολικής. Το ίδιο και από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Τις βραδινές/νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, τα εν λόγω φαινόμενα θα έχουν σχεδόν τελειώσει και στις παραπάνω περιοχές. Ίσως παραμείνουν ορισμένα πολύ ασθενή.

Το Σάββατο, θα έχουμε τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Κρήτη (κυρίως στα ορεινά) και στο Καρπάθιο πέλαγος.

Την Κυριακή, το συγκεκριμένο σύστημα θα πλήξει με βροχές την κεντρική και την ανατολική Κρήτη, το Καρπάθιο πέλαγος και ελαφρώς τα Δωδεκάνησα, κυρίως τη νοτιοδυτική Ρόδο.

Ισχνά τα φαινόμενα για τον Καλλιάνο

Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στην ανατολική Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές όπως και στα κεντρικά και βόρεια της Εύβοιας αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στα δυτικότερα των Σποράδων, που «βλέπουν» προς το Πήλιο, αλλά και σε τμήματα της Βοιωτίας, υπάρχει μικρή πιθανοτητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά.

Τοπικές βροχές μέτριας ή ασθενούς έντασης θα σημειωθούν σε περιοχές της Κρήτης, κυρίως στα κεντρικά και νότια του νησιού, αλλά και στα τμήματα των Δωδεκανήσων, κυρίως από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ στα βόρεια θα παρατηρηθούν μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτανησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-23 βαθμούς Κελσίου, στους 16-18 στα βόρεια, στους 18-20 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στους 20- 24 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Ωστόσο στα ορεινά, τις πρώτες πρωινές ώρες θα έχει αρκετή ψύχρα με την θερμοκρασία να φτάνει και τους -2 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικοί- νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο έντασης έως και 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια, 7-8 μποφόρ, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Στην Αττική, εξασθενημένες νεφώσεις με την θερμοκρασία από 10- 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις πιο πυκνές, η θερμοκρασία από 9-17 βαθμούς.

Την Πέμπτη, γενικά αίθριος καιρός με μικρή πιθανότητα βροχής στα ανατολικά της Εύβοιας και στη βόρεια Κρήτη.

Θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 20-21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 20-23 στα νησιά, βοριάδες 5-6 μποφόρ στα βόρεια του Αιγαίου, νοτιοανατολικοί στα δυτική Ελλάδα έως 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή, βελτιωμένος ο καιρός με τη θερμοκρασία από 17- 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share