Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλία: Ακυρώνονται οι παρελάσεις λόγω κορωνοϊού

Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

26 Οκτωβρίου 2021 16:30
Θεσσαλία: Ακυρώνονται οι παρελάσεις λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων αποφασίστηκε η ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, Ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αποφάσισε,

Παρελάσεις: Ακυρώνονται και στην Πέλλα - Τρίτη περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας

Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων. Είναι η τρίτη περιφέρεια στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την Ημαθία και την Πιερία, όπου αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά παρέλαση.

Μετά την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και την εισήγηση της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Πέλλας κ. Καραντώνη Ελένη, η οποία περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρόντες. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων Covid 19 στο Νομό Πέλλας. Τα κρούσματα στην Πέλλα καθημερινά αυξάνονται σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό με αποτέλεσμα ο νομός σημειώνει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του και κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι πρωταρχικός σκοπός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share