Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση συμπληρώματος διατροφής

Μεγάλη προσοχή!

26 Οκτωβρίου 2021 14:35
Συναγερμός ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση συμπληρώματος διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος MenForce X, διότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του. Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε ανακαλέσει πασίγνωστο φάρμακο της Pfizer για τη διακοπή του καπνίσματός.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά άμεσα.

Απαγορεύει πώληση συμπληρώματος διατροφής ο ΕΟΦ

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

ΕΟΦ: Επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα - Μην το καταναλώσετε

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "S Plus Coffee Instant Coffee Powder" (by BOTA-P brand). Επίσης, ένα γερό «χτύπημα» έρχεται για τη γνωστή εταιρεία Durostick, με τον ΕΟΦ να ανακοινώνει πως απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση του καθαριστικού χεριών της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, το εν λόγω προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

 Επικίνδυνο προϊόν για αδυνάτισμα ανακαλεί ο ΕΟΦ

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share