Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καπνιστό φιλέτο σκουμπρί

Προσοχή!

25 Οκτωβρίου 2021 14:59
Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καπνιστό φιλέτο σκουμπρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο, καθώς διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε, όπως έκανε και με μια ακόμα έκτακτη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία: «ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150 γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ».

Στο συγκεκριμένο τρόφιμο διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share