Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέραμα: Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό – Πετροπόλεμος με την Αστυνομία

Έκρυθμη η κατάσταση στον Ασπρόπυργο

24 Οκτωβρίου 2021 18:53
Πέραμα: Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό – Πετροπόλεμος με την Αστυνομία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστή είναι το απόγευμα της Κυριακής η Αττική Οδός στο ύψος του Ασπροπύργου στον κόμβο της Μαγούλας, από Ρομά οι οποίοι διαμαρτύρονται για το περιστατικό με τον 20χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την Παρασκευή στο Πέραμα.

Τη συμπαράστασή τους και την έντονη αντίδρασή τους δείχνουν και αριστερές οργανώσεις που πραγματοποιούν επίσης διαμαρτυρία.

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα έκελισε η Αττική Οδός στο ύψος της Μαγούλας, ενώ προηγήθηκε πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς.

Παράλληλα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιείται και στο Πέραμα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες είναι παραταγμένες κατα μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης, ενώ στην πλατεία Ηρώων βρίσκονται περίπου 50 αντιεξουσιαστες.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, περίπου 100 άτομα μαζεύτηκαν στον Ασπροπυργο με πρόθεση να κλείσουν την εθνικη. Εμποδίστηκαν από την αστυνομία και αποχώρησασν ήρεμα από το σημείο.

 Πέραμα: Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό – Πετροπόλεμος με την Αστυνομία

Εξοργισμένη η οικογένεια του νεαρού

Η οικογένεια του νεαρού είναι εξοργισμένη, με τον πατέρα του 20χρονου να ζητά Δικαιοσύνη και συγγενείς του να απειλούν με αντίποινα.

«Θέλω Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Μέλη της οικογένειας, όπως η χήρα, η μητέρα και η αδελφή του, αλλά και φίλοι του νεκρού, που ζητούν χαρακτηριστικά «να πάει στη φυλακή, εκεί να σαπίσει ο δολοφόνος», απειλούν με εκδίκηση και αυτοδικία σε βάρος των αστυνομικών. Ακόμη, η μητέρα του τραυματία, που ήταν κουνιάδος του 20χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί τον γιο της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share