Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλαγή μέτρων στη μετακίνηση εκτός νόμου; - Με rapid test ή πιστοποιητικό στα διόδια!

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν νέα μέτρα!

24 Οκτωβρίου 2021 17:37
Αλλαγή μέτρων στη μετακίνηση εκτός νόμου; - Με rapid test ή πιστοποιητικό στα διόδια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί οι επιστήμονες να εκτιμούν πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έχει «χτυπήσει» τη χώρα μας πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο η κυβέρνηση, για την ώρα, δείχνει με κάθε τρόπο πως δεν προτίθεται να πάρει ξανά μέτρα τύπου lockdown.

Αυτή τη στιγμή, το βασικότερο περιοριστικό μέτρο για την αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού είναι τα rapid για τους ανεμβολίαστους και τα self test για τους μαθητές.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο, έχει ήδη προειδοποιήσει πως, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας, θα φθάσουμε μέχρι τα 5.000 κρούσματα ημερησίως μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Όπως έχει τονίσει, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ στον πληθυσμό είναι καθοριστικός παράγοντας στην πορεία της πανδημίας:

«Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στην αναγκαία αύξηση του αριθμού των self tests, τα οποία έχουν μειωθεί σε περίπου 200.000 - 300.000, από 400.000 ημερησίως που ήταν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες», επεσήμανε λίγες ημέρες πριν.

Στο ίδιο πλαίσιο ωστόσο, έχει προειδοποίησει για την ανάγκη ελέγχου στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς «με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών...και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών».

Αλλαγή μέτρων στη μετακίνηση εκτός νόμου; - Με rapid test ή πιστοποιητικό στα διόδια!

Συναγερμός σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη – 48 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές

Συναγερμός στο 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς καταγράφεται συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα σε μαθητές, ενώ από κορωνοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές. Σημειώνεται πως στο σχολείο φοιτούν συνολικά 260 παιδιά.

Βόλος: Αρνητής έκανε μήνυση στο σχολείο γιατί υπέβαλαν σε rapid test την κόρη του

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως ανέφεραν στην ιστοσελίδα Voria.gr η κατάσταση αυτή, με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, υπάρχει εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Επίσης, γονείς εκτιμούν πως το σχολείο έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.

Γιατί δεν έχει κλείσει το σχολείο παρά τα κρούσματα

Σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Σύμφωνα με πηγές από το σχολείο, δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή, επειδή τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν 9 χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του ένα τμήμα, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Οι καθηγητές που νοσούν από κορωνοϊό είναι στο σύνολο τρεις. Ένας καθηγητής είχε μολυνθεί εδώ και ημέρες από τον ιό και οι άλλοι δύο διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share