Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Squid Game»: Στέλνουν μηνύματα για… «παιχνίδι καλαμαριού» στην Ελλάδα

Τι ερευνούν οι αρχές

23 Οκτωβρίου 2021 19:34
«Squid Game»: Στέλνουν μηνύματα για… «παιχνίδι καλαμαριού» στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παγκόσμια τρέλα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Netflix, «Squid Game», επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι, οι οποίοι διαφημίζουν μέσω Facebook ότι έχουν τη δυνατότητα να στήσουν παρόμοιες δοκιμασίες σε κρυφές τοποθεσίες της Αττικής. Ωστόσο αυτό είναι το trailer για τον δεύτερο κύκλο του Squid Game!

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει ανάρτηση ομάδας κοινωνικού δικτύου για συμμετοχή σε «παιχνίδια θανάτου».

«Squid Game»: Στέλνουν μηνύματα για… «παιχνίδι καλαμαριού» στην Ελλάδα

Τι αναφέρουν τα μηνύματα

Μοναδική προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να δώσουν 25 ευρώ και να δώσουν ραντεβού, με την τοποθεσία μάλιστα να επισημαίνεται πως θα τους ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Θα καταφέρεις να επιβιώσεις;»

«Θα λάβεις την κάρτα σου, με την ώρα και το μέρος (εντός Αττικής) και τον τρόπο πληρωμής» αναφέρουν σε… υποψήφιο διαγωνιζόμενο που επικοινώνησε μαζί τους

Δείτε το ρεπορτάζ

Squid Game: Δείτε που βρίσκεται το νησί του παιχνιδιού - Το Google Maps μίλησε!

Την ακριβή τοποθεσία του νησιού όπου οι συμμετέχοντες της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Squid Game» έπαιξαν τα βίαια παιχνίδια τους, αποκάλυψε χρήστης του TikTok

Ο TikToker χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Maps, βρήκε την ακριβή τοποθεσία του νησιού στο Squid Game και τη μοιράστηκε με τους follower του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχόλιο του βίντεο που ανέβασε στο social media, ο TikToker είπε «απόδειξη ότι το Squid Game είναι αληθινό».

Το μέρος όπου γυρίστηκε τμήμα της σειράς υποτίθεται ότι είναι γνωστό ως Seungbong-ri, ένα νησί στα νοτιοδυτικά της Νότιας Κορέας.

Εντωμεταξύ, η πόλη όπου γυρίστηκαν οι σκηνές στο μετρό και στην αγορά ονομάζεται Daejeon και είναι η 5η μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα. Ωστόσο γκάφα του σκηνοθέτη στη διελκυστίνδα ή κρυφό μήνυμα για το τέλος;

Η νοτιοκορεάτικη σειρά «Squid Game» («Παιχνίδι του καλαμαριού») έχει κατακτήσει τον κόσμο και έγινε η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix. Πρόκειται για τη σειρά φαινόμενο, η οποία «σαρώνει» στο Netflix, έχει γίνει η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία της πλατφόρμας.

Όπως μαθαίνουμε από τα πρώτα λεπτά της σειράς, «Squid Game» είναι ένα παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν στην Νότια Κορέα, το οποίο ωστόσο τείνει να… εξαφανιστεί.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που… παραλίγο να γνωρίσουμε τη σειρά με άλλο όνομα! Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στο «Hollywood Reporter», ο Kim Min-young, ο οποίος ανέφερε ότι η αρχική ιδέα ήταν να κυκλοφορήσει η σειρά υπό τον τίτλο «Round Six» (σ.σ δηλαδή έκτος γύρος), για δύο λόγους.

Squid Game: Δείτε που βρίσκεται το νησί του παιχνιδιού - Το Google Maps μίλησε!

Για ποιο λόγο θα επέλεγαν το «Round Six»;

Ο πρώτος, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ήταν ότι οι νεότερες γενιές Νοτιοκορεατών δεν θα γνώριζαν για το παλιό παραδοσιακό παιχνίδι που έπαιζαν οι παππούδες τους.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι αν και ιδιαίτερα δημοφιλές (στις παλαιότερες γενιές), ήταν παντελώς άγνωστο στον υπόλοιπο πλανήτη και έτσι κανείς δεν θα καταλάβαινε την ευθεία αναφορά του τίτλου σε αυτό.

Παράλληλα, ο Kim Min-young συνέχισε λέγοντας επίσης ότι το «Round Six» μπορεί να ήταν πιο γενικό, συγχρόνως όμως ήταν κατατοπιστικό με το θέμα, αφού αναφερόταν στα έξι παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονται οι συμμετέχοντες.

Τελικά γιατί επέλεξαν το «Squid Game»;

Τελικά, παρενέβη ο δημιουργός της πασίγνωστης σειράς, Hwang Dong-hyuk ο οποίος επέμεινε να κυκλοφορήσει η σειρά με τον τίτλο που το έμαθε όλος ο κόσμος, καθώς ήταν και ο μόνος που έδινε την πραγματική ουσία του πρότζεκτ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share