Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση

23 Οκτωβρίου 2021 16:44
Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίστηκε η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, σημειώνεται ότι η ημέρα απελευθέρωσης της πόλης, ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, που βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Συγκερκριμένα, η απόφαση αφορά τους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ανατροπή με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι με ΦΕΚ (4910/22.10.2021) ορίστηκε η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η 26η Οκτωβρίου ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού – Ευόσμου (Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα), Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).

Εξαιρούνται οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του β.δ. 748/1966 (Α’ 179).

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου για τη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Ανατροπή με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Νέες ανακοινώσεις

Απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλάζει τα δεδομένα για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε το OPEN, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και να περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά. Παράλληλα, δείτε όλα τα μέτρα που ισχύουν για την μετακίνηση εκτός νομού για την 28η Οκτωβρίου.

Το εορταστικό πρόγραμμα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει το εορταστικό πρόγραμμα του Αγίου Δημητρίου καθώς και τη λιτάνευση των ιερών εικόνων της εκκλησίας και της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ» όπως και την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού συλλείτουργου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου το πρωί της 26ης Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση έχει γίνει πρόβα και έχουν ανακοινωθεί και οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση της τροχαίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Κατά τις ώρες 07.30-16.00 λόγω της Γενικής Δοκιμαστικής Παρέλασης των Μηχανοκίνητων Τμημάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, στο τμήμα της από τη Νέα Αερογέφυρα Θέρμης (Οδός Προφήτη Ηλία) μέχρι την Αερογέφυρα Ρυσίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share